Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Okul bahçelerine kuş yuvaları yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Toprak Akkaya

        ÇANAKKALE (İHA) - 'Okul bahçeleri kuşlara yuva olsun' projesi kapsamında Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen ve Biga Orman İşletme Müdürlüğünden temin edilen kuş yuvaları ağaçlara asıldı.

        Biga Ortaokulu Bahçesinde düzenlenen törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Orman İşletme Müdür Vekili Şaban Ekcan, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

        Ağaçlandırma ve Muhafaza Şefi Dr. Muhammet Akkaya, orman zararlıları ile mücadele konusunda kuş yuvalarından faydalanma usullerini anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Akkaya,31 okul bahçesine 500 adet kuş kafesi asılacağını belirterek, " Kuş yuvalarının asılması ile ağaçlara zarar vererek ölümlerine neden olan odun zararlıları ve kabuk böceklerinin popülasyonlarını, bu kuş türleri ile ekonomik zarar seviyesinin altında doğal dengede tutmak hedeflenmektedir. Aynı zamanda ormanlar için zararlı olan böceklerle beslenen kuşların diğer zararlılardan korunması amaçlanmaktadır" açıklamalarında bulundu.

        (UYC)

        14.03.2017 14:29:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler