Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fethiye AKUT, YGS'de kullanılan malzemeleri köy okullarına ulaştırdı

        (Fotoğraflı)

        Murat Yalçın

        MUĞLA (İHA) - Muğla'nın Fethiye ilçesinde Arama Kurtarma Derneği (AKUT) gönüllüleri Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) kullanılan kalem, silgi ve kalem tıraşları köylerde ihtiyacı öğrenciler için topladı.

        .

        Hafta sonu yapılan tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Fethiye'de de yapılan sınavda AKUT Fethiye ekipleri, sınav yapılan okullarında "Kalemlerimiz köy okullarına" kampanyası düzenledi. 9 okulda düzenlenen "Kalemlerimiz köy okullarına" yazılı kutu bıraktı. Sınavdan çıkan duyarlı vatandaşlar Akut ekiplerinin bıraktığı kutulara sınav çıkışında kalemlerini bıraktılar. 350 adet kalemin toplandığı kampanyada ihtiyaç sahibi öğrencilere göndermek için dernek binasında hazırlandı.

        AKUT Fethiye ekip lideri Fatih Işık, Hafta sonu Fethiye'de yapılan üniversite sınavında ÖSYM tarafında dağıtılan kalemleri, bir üyenin toplayarak köy okullarına dağıtma fikrini ortaya attığını belirtti. Işık, "İhtiyacı olan öğrencilerin yararlanması için anlamlı bir proje olduğunu fikrin sınavın hemen öncesinde gelmesi nedeniyle kısa sürede ilçedeki 9 okula kutuları hazırlayıp dağıttık. Okullardan yaklaşık 350 kalem topladık. Bu kalemleri de ihtiyacı olan köy okullarına dağıtacağız. Çok hızlı olduğu için duyurusunu da yapamadık. Bu ilk kampanya idi. Sonraki sınavlarda da kampanyayı sürdürüp daha çok kalem toplamayı hedefliyoruz" dedi.

        Kalemlerin üniversite sınavında öğrencilerin geleceklerini belirlediğini kaydeden Işık, aynı kalemlerin ihtiyacı olan öğrencilerin üniversite sınavına gelmelerini hatta daha da ileriye gitmelerini sağlayacağını bildirdi. Işık, gelecek sınavlarda daha fazla kalem toplayı, ihtiyacı olan öğrencilere ulaştırmayı hedeflediklerini kaydetti.

        (MB-Y)

        14.03.2017 16:44:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler