Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bartın'da Tıp Bayramı kutlandı

        (Fotoğraflı)

        Akif Yaman

        BARTIN (İHA) - Bartın'da 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Tabip Odası ve özel sağlık kuruluşları ortaklaşa etkinlikler düzenlendi.

        Etkinlikler Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Çelenk sunumunun ardından konuşan Bartın Tabip Odası Başkanı Dr. Burçin Sanlı "Bugün esasen Tıp Fakültesi öğrencilerinin organizasyonuyla sağlık çalışanlarının 1919'da işgale karsı direnenin temsili olarak kutlanmaktadır. Türkiye'deki sağlık topluluğunun ciddi ivedilikte ve akılcı yaklaşımlarla çözülmeyi bekleyen sorunları vardır. Biz hekimler mesleğimiz yanında taşımakla yükümlü olduğumuz aydın kimliğimiz ile de tüm sorunların toplumsal uzlaşı ile aşılmasında görevliyiz. Bu bağlamda Şifa Veren Ele Vefa anlayışında başta fakültedeki öğrencisinden profesörüne kadar tüm hekimler olmak üzere temizlik görevlisinden, hemşiresine, ambulans şoföründen güvenlik görevlisine tüm sağlık sektörü çalışanlarına yönelik maddi manevi her türlü şiddet ve baskıya hayır diyoruz" dedi.

        Bartın Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Hürol Aksu da, "Bugün tabii ki sağlık çalışanları için önemli bir gün. Önemli bir hafta. Her yıl tekrar ettiğimiz bugünün dışında devamlı süregelen bir hizmet ertelenemez bir hizmet var. İnsanların hayatlarını en iyi şekilde devam ettirmeye çalışan bir alan. Tabii ki bu alanda da sağlık çalışanları zor şartlar altında kendilerinden ailelerinden fedakarlık göstererek bu hizmeti yürütmeye çalışıyorlar. Bu açıdan bu hizmeti daha iyiye getirmek için daha fazla çalışmak gerekiyor. Bu konuda çalışan herkese hizmetlerinde başarılar diliyorum. Tüm sağlık çalışanlarının bugününü kutluyorum" şeklinde konuştu.

        (AY-GY-Y)

        14.03.2017 16:47:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bartın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bartın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler