Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kaymakam Turan, hastane çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladı

        (Fotoğraflı)

        Dursun Murat Aydın

        ERZURUM (İHA) - Oltu Kaymakamı Şenol Turan, 14 Mart Tıp Bayramı sebebiyle hastane çalışanlarının bayramını kutladı.

        Oltu Devlet Hastanesi Başhekimi Soner Özcan, Hastane Müdürü Murat Kartal, Sağlık Hizmetleri Yeliz Eker ve Hastane Müdür Yardımcısı Osman Bektaş'ı ziyaret ederek, yöneticiler nezdinde tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı.

        Kaymakam Turan, "Bugün 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle farkındalık oluşturmak amacıyla hastane yöneticilerini ziyaret ettik. Kendileri büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Yöneticilerimizin nezdinde, tüm hastane ve toplum sağlığı merkezlerinde çalışan personellerimizin 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyorum" dedi.

        Öte yandan Kaymakam Turan, kaymakamlığın resmi web sitesinde 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: "14 Mart, ülkemizde her yıl Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır. Bunun sebebi, modern anlamda tıp eğitiminin ve günümüz tıp fakültelerinin başlangıcı sayılan, Tıbhane-i Amire'nin yani Tıp Mektebi'nin 14 Mart 1827'de açılmış olmasıdır.

        Kesintisiz tıp eğitiminin 14 Mart 1827'de Tıphane-i Amire'nin kurulması ile başladığı kabul edilmiş ve ilk kez 14 Mart 1919'da Tıp Bayramı olarak kutlanmıştır. 1935 yılında ise İstanbul Üniversitesi Tıp Talebe Birliği'nce 14 Mart'ın Tıp Bayramı olarak kutlanması karara bağlanmış ve o günden bu yana her yıl kutlamalar devam etmiştir. Hipokrat yemini ile mesleğine başlayan hekimlerimiz hiçbir ayrım gözetmeksizin her insanın sağlığı için fedakarca çalışır. Bu vesileyle, mesai mefhumu gözetmeksizin sağlığımız için çalışan başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının "Tıp Bayramı"nı kutlar, sağlık camiasına başarılı mesailer temenni ederim."

        (DMA-AT-Y)

        14.03.2017 16:55:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler