Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        14 Mart Tıp Bayramı Kargı'da kutlandı

        (Fotoğraflı)

        Turan Ozan Acar

        ÇORUM (İHA) - Çorum'un Kargı ilçesinde 14 Mart Tıp Bayramı düzenlenen çeşitli etkinlikle kutlandı.

        İlçe Devlet Hastanesi'nde düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan Kargı Ahmet Hamdi Akpınar İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Muhammet Kadir Demir, "İlk Tıp Fakültesi 1827 yılında kurulduktan sonra 14 Mart Tıp Bayramı olarak kabul edilmiştir. 1919 yılında İstanbul İngiliz işgali altındayken İstanbul Tıp Fakültesi öğrencilerinden Hikmet Boran ve 190 kişiden oluşan Tıp Fakültesi öğrencileri 14 Mart dolayısıyla toplanıyorlar. Büyük bir yürüyüşle İstanbul Tıp Fakültesindeki İngiliz bayrağını indirerek yerine Türk bayrağını asıyorlar. Bu sebepten dolayı 14 Mart Tıp Bayramı kutlanmaya başlanmıştır. Bunun için 14 Mart Tıp Bayramının bizim için ayrı bir yeri ve önemi vardır. Bu vesileyle, bütün sağlık çalışanlarımızın, tıp fakültesi öğrencilerinin, doktorlarımızın ve hemşire arkadaşlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlarım. Daha nice huzurlu bayramlara erişmemizi temenni ederim'' dedi.

        Konuşmanın ardından sağlık çalışanları için yaptırılan pasta, Başhekim Dr. Muhammet Kadir Demir, doktorlar ve sağlık çalışanları tarafından kesildi.

        (TOA-BÖ)

        14.03.2017 18:30:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çorum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çorum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler