Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        En güzel ezanı okumak için yarıştılar

        (Fotoğraflı)

        Kaner Akaner

        KIRKLARELİ (İHA) - Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde Kur'an'ın Genç Muhafızları Hafızlık ve Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması düzenlendi.

        Lüleburgaz Anadolu İmam Hatip Lisesi çok amaçlı salonunda gerçekleşen yarışamaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

        Düzenlen yarışmaya Kırklareli, Lüleburgaz, Vize, Babaeski ve Pınarhisar'da bulunan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri katıldı.

        Açılış konuşmasını yapan Lüleburgaz Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Reşat Albayrak, ezanın istikbalin sembolü olduğunu belirterek, "Bizler huzur ve mutluluğumuzu, ezanlar dirilmeye, namazla yaşamaya borçluyuz. Ezan-ı Muhammedi İslam'ın sesli bayrağıdır. Ezan-ı Muhammedi basiretleri bağlanmışların gözlerini açar, ruhlara lezzet verir. Ezan istikbalimizin sembolüdür" dedi.

        Yarışmada öğrenciler en güzel ezanı okumak için sahneye çıktı. Öğrencilere puanları değerlendirme kurulu üyeleri verdi.

        Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması sonucunda Lüleburgaz Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Erdem Van birinci, Kırklareli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yunus Emre Aktaş ikinci ve Babaeski Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ersin Çiçek üçüncü oldu.

        İl birincisi olan Lüleburgaz Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Erdem Van, Nisan ayında Marmara Bölge yarışmasında Kırklareli'ni temsil edecek.

        Kur'an'ın Genç Muhafızları Hafızlık il yarışmasında ise, Zaid Elsawy birinci oldu.

        (KA-MEF-Y)

        15.03.2017 09:47:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler