Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan'dan huzurevine ziyaret

        (Fotoğraflı)

        Tugay Saday

        İSTANBUL (İHA) - İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, Bahçelievler Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

        İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, Bahçelievler Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ederek, huzurevi sakinleriyle bir araya geldi. Ziyaret esnasında huzurevi sakini 71 yaşındaki ressam Özcan Çelenk, İzmir Adliyesi önünde şehit olan trafik polisi Fethi Sekin'in tablosunu Çalışkan'a hediye etti. Çalışkan, "Ben İl Emniyet Müdürü olarak atandığım zaman İstanbul'da bulunan tüm huzurevleri ve çocuk yuvalarının listesinin çıkartılmasının talimatını verdim. Liste çıktıktan sonra her hafta bir tanesini ziyaret edecektik. Maalesef yaşanan yoğunluk ve sıkıntılı dönem sebebiyle o listeye bir daha bakamadım" dedi.

        Göreve başladığından itibaren 61 şehit verdiklerini belirten Çalışkan, "61 tane Fethi Sekin gibi vatan evladını, baba, kardeş, oğul şehit verdik. Buraya gelince bu ziyaretleri yapmam gerektiğini tekrar gündeme aldım. İnşallah bundan sonra her hafta bir huzurevimizi, bir çocuk yuvamızı ziyaret edeceğiz. Bu bize de bir şeyi hatırlatıyor; doğuyoruz, çocukluğumuzu yaşıyoruz, gençliğimizi yaşıyoruz, orta yaş ve ileri yaş bunları unutmamamız lazım. Ömür çok hızlı geçiyor, gençlik çok hızlı geçiyor. Mevki makam, mal mülk bunlar çok hızlı geçiyor. Bunları unutmamak için sizleri ziyaret etmek, bazı şeylerin değerini kıymetini bilmek lazım. Fethi Sekin için Allah gani gani rahmet eylesin. Bazen bir vatan evladı çıkar koca koca orduları yener. Bir kişi bazen bir milleti, devleti kurtarır. Fethi Sekin de bir polisin tek başına neler yapabileceğini tüm Türkiye'ye anlattı. Milletimiz de bunu çok güzel bir şekilde anladı. Her şehidimizi kalbimize gömüyoruz ama Fethi Sekin ayrı bir yer etti gönüllerimizde. Bir kişinin, bir polisin ne kadar kıymetli olduğunu bizlere anlattı. Allah gani gani rahmet eylesin, ailesine de sabırlar diliyorum. Ben Cenabı Allah'ın bizleri saniye saniye izlediğine inanıyorum. Biz sizlerin gönlünü alırsak bize bela yaklaşmaz" ifadelerini kullandı.

        (TS-ÖY-CC-Y)

        15.03.2017 11:20:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler