Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kocamaz: "Ayrılıkları bir kenara bırakmalıyız"

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, siyaset yapabilmek için huzur, güven ve istikrarın olması gerektiğini vurgulayarak, "Siyaset yapamazsanız hizmet üretmenizin de imkanı yoktur. Ayrıntıları bir kenara bırakıp müştereklerimiz etrafında birleşmek zorundayız" dedi.

        Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından 'Gelecek Senin, Sahip Çık' toplantısı düzenlendi. Akdeniz İhracatçıları Birliği Konferans Salonu'nda Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak'ın katılımıyla gerçekleşen toplantıya, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları ile işadamları katıldı. Toplantıda konuşan ve birliktelik çağrısında bulunan Başkan Kocamaz, 15 Temmuz'u örnek verdiği konuşmasında "2016 yılı ülkemiz için ne yazık ki şanssızlıklarla dolu bir yıl olarak tarihe geçti. Bölgemizde yaşananlar, Irak ve Suriye'de yaşananlar, Arap dünyasının Büyük Ortadoğu Projesi ile yok edilmeye çalışılması ve böyle bir dönemde ülkemiz de değişik şekillerde baskı altına alınmak isteniyor. Türk milleti tarihten bu günlere gelinceye kadar çok badire atlattı. Savaşlar artık muharebe meydanında olmuyor. Savaşlar artık ülkelerin kendi evlatlarının beyinleri yıkanarak, onlar eliyle yıkılması üzerine planlanıyor. Emperyalist güçler her zaman fırsat kolluyor" diye konuştu.

        Türkiye düşmanlarının Türkiye'nin sıkıntılı olduğu bir dönemde daha önceden kurgulanan olayları hayata geçirmeye çalıştığını vurgulayan Kocamaz, "15 Temmuz da bu nedenle basit bir olay değil. Bu ülkeyi bölmek, parçalamak isteyen bölücü örgütler ve hainler hep olmuştur ama 15 Temmuz, Allah, din, kitap diyerek insanların kutsi değerlerini ön plana alarak, onların arasına sızan hainlerce gerçekleştirildi. Olayı 15 Temmuz öncesi ve sonrası olarak ele almamız gerekiyor. 40-50 yıl öncesinden yapılan hazırlıklar, devleti ele geçirmeye yönelik çalışmalar hiçbirimizin tahmin etmediği şekilde gizli ve derinden yapıldı. 15 Temmuz gecesi milletin üzerine tank süren, Meclisini, özel harekatı bombalayan, komutanlarını esir alan hainler grubu 247 canımızı da bizden aldı ve ülkemiz, milletimizin basireti sayesinde ayakta durarak, hainlere fırsat vermedi. O günden beri herkes bir şeyler konuşuyor, bizler de bu millete hizmet için gece gündüz demeden çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

        "Ayrılıkları bir kenara bırakmalıyız"

        Siyaset yapabilmek için huzur, güven ve istikrarın olması gerektiğinin altını çizen Kocamaz, "Siyaset yapamazsanız hizmet üretmenizin de imkanı yoktur. Ayrıntıları bir kenara bırakıp müştereklerimiz etrafında birleşmek zorundayız. Hem bölgemizde yaşananlar, hem ülkemiz üzerine oynanan oyunlar hem de Avrupa'da ve Hollanda'da bu ülkenin bakanlarına yapılanlar, her zamankinden daha fazla birleşmeye ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Gelecek nesillere daha güzel günler bırakmak için daha uyanık olmak zorundayız. Geçmişte olduğu gibi belli gruplara devleti ele geçirme fırsatı verilmemesi en büyük temennimizdir. Bu yüzden de birleşmeye ve bütünleşmeye ihtiyacımız var. Artık ayrılıkları bir kenara bırakıp müştereklerde buluşmaya daha çok ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

        (KRY-Y)

        15.03.2017 12:10:12 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler