Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öğrencilerden Mehmet Akif Ersoy anısına özel program

        (Fotoğraflı)

        Hasan Yiğen

        MANİSA (İHA) - Manisa'nın Kula ilçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulünün 96'ncı yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Selim Sabahat Palanduz Lisesi tarafından hazırlanan özel program, büyük beğeni topladı. Program sonunda öğretmen ve öğrenciler tarafından seslendirilen İstiklal Marşı videosu ayakta alkışlandı.

        Kula 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Orta Okulu Toplantı Salonu'nda, Kula Selim Sabahat Palanduz Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programa, Kula Kaymakamı Murat Güven, Kula Belediye Başkan Vekili Faik Şentürk, Kula Garnizon Komutanı Yüzbaşı Melih Oğuz, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ahmet Ömerbeyoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, AK Parti İlçe Teşkilat Başkanı Halil Köselecioğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kula İlçe Başkanı Osman Kasırga, Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Yiğen, Kula Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Çürük ve dernek üyeleri, bazı kamu ve kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, öğrenci Medine Çelik'in okuduğu şiir ile okul öğrencilerinin sergilediği tiyatro gösterisi büyük beğeni topladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Selim Sabahat Palanduz Anadolu Lisesi Okul Müdürü Abdullah Akkaya yaptı. İstiklal Marşı'nın milletimizin ortak duygusunun, inancının sembolü olduğunu dile getiren Akkaya, "12 Mart 1921 tarihinde TBMM'de kabul edilen İstiklal Marşımız milletimizin bir diriliş destanıdır. İstiklale giden zamanlarda maddi ve manevi zorluklarla mücadele eden milletimizin ortak duygusunun, inancının sembolüdür. İstiklal Marşı milletimizin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, her mısrasıyla milletin ortak duygu dünyasına seslenen, eşsiz bir eserdir. Bu duygu ve düşüncülerle İstiklal Marşımızın TBMM'de kabulünün 96. yıldönümünü kutluyor, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve bütün şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum" dedi.

        Progmrada Mehmet Akif Ersoy'u Anma ve İstiklal Marşının kabulü ile ilgili yarışmada dereye giren öğrenciler ödüllendirildi. Programın sonunda Selim Sabahat Palanduz Anadolu Lisesi okul idaresi, öğretmen ve öğrencilerinin seslendirdiği İstiklal Marşı da büyük beğeni topladı.

        (ÖND-Y)

        15.03.2017 14:50:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler