Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Darüşşifa'dan Çanakkale Savaşları Alanı Panoraması

        (Fotoğraflı)

        Çiğdem Şirin

        ANKARA (İHA) - Darüşşifa Eğitim Kurumu, Çanakkale Destanı'nın 102. yıldönümü dolayısıyla Gölbaşı şubesinde 'Çanakkale Savaşları Alanı Panoraması ve Şehitleri Anma' programının tanıtımını yaptı.

        Darüşşifa Genel Müdürü Davut Karagöz, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Karaaslan, Darüşşifa Eğitim Kurumları Eğitim Koordinatörü Murat Bey Balta, düzenlenen kahvaltılı programda ulusal ve yerel basına Çanakkale Savaşı alanı hakkında bilgi verdi. Basın mensuplarına Çanakkale Savaşları Panorama alanı gezdirilerek, tanıtımı yapıldı. 30 bin metrekarelik açık alana kurulu devasa Çanakkale Savaşları alanında, Çanakkale Savaşları'nda yaşanan olayların birebir canlandırılmasının yapılacağı kaydedildi.

        Yönetim Kurulu Başkanı Osman Karaaslan, farklı bir proje ile Çanakkale Destanı'nı Gölbaşı'nda yaşatmak istediklerini belirterek, Çanakkale Savaşları Alanı Panoramasının tarihe ışık tutacağını ifade etti.

        17-22 Mart tarihleri arasında saat 10.30'da Darüşşifa Eğitim Kurumu'nda gerçekleşecek program kapsamında o döneme ait yazılmış asker mektuplarının okunacağı, ses efektleriyle desteklenen çatışma sahneleri, bomba ve silah sesleri ile izleyicilere savaşın içindeymiş hissi yaşatılacağı ifade edildi. Mehter takımının da sahne alacağı programda ayrıca taarruz gösterilerinin yer alacağı bildirildi.

        (ÇİĞ-CC-Y)

        15.03.2017 15:14:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler