Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BEAH'ta "Toplum Ruh Sağlığı Merkezi" hastalarından el sanatları sergisi

        (Fotoğraflı)

        Selçuk Kaya

        ERZURUM (İHA) - Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi fuaye alanında açılan "Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sergisi'nde TRSM servisi hastaları tarafından yapılan 150'nin üzerinde ahşap boyama eser sergileniyor.

        Serginin açılışını yapan Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Remzi Arslan yaptığı açıklamada; "TRSM servisinde tedavi edilen hastaların bir yıllık çalışmalarının yer aldığı serginin göz alıcı olduğunu söyledi.

        Arslan, "Pek çok psikiyatri hastalığında meşguliyet tedavisi çok önemli, bir şeylerle meşgul olması, bir şeyler ürettiğini görmesi, kişinin hem sosyal hayata dönüşünü kolaylaştırır hem de tedavi süresini kısaltır. Kullanılan ilaç dozlarının bile azaltılmasını sağlayabilir. Bu tür etkinlikler biraz daha fazla sayıda ve zamana yayılarak yapılacak. Özellikle hem kronik psikiyatrik bozukluğu olan hastalarımızın tedavisi belli bir disiplin altında yapılabilecek hem de hastaların ilaç kullanımı kontrol altında olup bunların daha sağlıklı ve daha normale yakın haldeyken toplum içerisinde olmalarını sağlayacağız." dedi.

        Psikiyatri Uzmanı Dr. Fatma Tuygar Okutucu da konuşmasında kısmi tedaviye cevap vermiş, bu işleyişe uyum sağlayabilecek hastaların bu aktiviteye katıldığını ifade ederek, "Genellikle yaptıkları eserlerde doğa desenlerinin seçilmesinin amacı rahatlatıcı olması. Hastaların bazılarını biz yönlendiriyoruz, bazı hastaların da tercihi bu yönde oluyor. Bugün burada açmış olduğumuz sergiden elde edilen geliri seneye nasip olursa açacağımız geleneksel sergi hazırlıkları için malzeme alımında kullanacağız" dedi.

        TRSM Hastaları el sanatları sergisinin açılışına, Kamu Hastaneleri Birliği Erzurum Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Remzi Arslan'ın yanı sıra Evrak Başkanı Erdal Güzel, Gençlik Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenlioğlu, sekreterlik Mali hizmetler Başkanı Metin Tekin, hastane yönetimi, doktorlar ve çok sayıda davetli katıldı.

        TRSM hastalarının el emeği Sergileri 3 gün süre ile açık tutulacak.

        (SK-AT-Y)

        15.03.2017 15:41:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler