Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Pütürge'nin içme suyu ve kanalizasyon hattının tamamı yenilendi

        (Fotoğraflı)

        MALATYA (İHA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Malatya genelinde içme suyu ve kanalizasyon alt yapı çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında 6.3 milyonluk yatırımla Pütürge ilçesinin içme suyu ve kanalizasyon hattının tamamı yenilendi.

        Dr. Özdemir: "6.3 milyonluk modern yatırım"

        Çalışmalar hakkında bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, Pütürge ilçesinde 2016 yılının Nisan ayında çalışmalarına başlanıldığını, içme suyu ve kanalizasyon hattı çalışmalarının tamamlandığını belirterek, "Pütürge'nin ilçe merkezine 50 yıl hizmet verecek sağlam bir içme suyu ve kanalizasyon hattı çalışmalarını tamamladık. Çalışmalar kapsamında Pütürge İlçe merkezine toplam maliyeti 6.3 milyon TL tutarında olan 20,5 km'lik içme suyu hattı, 500 adet abone bağlantısı, 2 adet içme suyu deposunun yanı sıra 20 km'lik kanalizasyon hattı, 2 adet terfi merkezi, bin 164 adet muayene ve parsel bacası çalışmalarını tamamlayarak Pütürge ilçe merkezinin altyapısının tamamını yeniledik. 11 İlçe merkezinin altyapısının tamamının yenilenmesi için de projelerimizi hazırladık. Yakın zamanda Doğanyol'un altyapısını tamamen yeniledik. Şuan Doğanşehir, Akçadağ ve Hekimhan ilçelerinin merkez içme suyu ve kanalizasyon hattı çalışmaları devam ediyor. Ayrıca Arguvan ve Yazıhan ilçelerimizin de merkez altyapısının tamamını yenilemek için ihalelerini yaptık. En kısa sürede çalışmalarına başlayacağız. Yapılan çalışmalar Malatya'mıza uzun yıllar hizmet verecek sağlam bir altyapı içindir. Bu çalışmalar sürecinde hemşehrilerimizin göstermiş olduğu anlayıştan dolayı teşekkür ederim. İlçe halkımız için de hayırlı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

        (BT-SD-Y)

        15.03.2017 17:01:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler