Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Cezaevinde Kadınlar Günü etkinliği

        - Kırklareli E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda Dünya Kadınlar Günü etkinliği yapıldı

        (Fotoğraflı)

        KIRKLARELİ (İHA) - Kırklareli E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, yapılan programla kutlandı.

        Programa, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, hakim, savcı, adliye personeli, il protokolünün katıldığı programa, Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan bayan ve erkek hükümlü ve tutuklular iştirak etti. Kadın hükümlü ve tutuklulara moral aşılamak amacıyla düzenlenen programın açılış konuşmasını Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Metin Sönmez yaptı.

        Kadınların toplumların temel taşı olduğuna vurgu yapan Sönmez, "Kadın bir anne, bir eş, bir eğitmen, tüm renkleri içinde barındıran bir değerdir. Kadınlarımız sadece 8 Martlarda değil, yılın 365 günü hatırlanmalı ve el üstünde tutulmalıdır" dedi.

        Kadının öneminden bahseden Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, "Kadın yoksa ana yok, kadın yoksa çocuk yok, kadın yoksa eş yok, kadın yoksa ev yok, kadın yoksa yuva yok. Bizlerin inancında ve kültüründe Cennet, annelerin ayakları altındadır. Dinimiz bizlere, 'Anne ve babanız ihtiyarlık çağına gelirse sakın onlara öf bile demeyin, onları azarlamayın, sözlerini kesmeyin ve onlara güzel hitapta bulunun.' şeklinde emretmektedir. Bu kadar geniş ve bu kadar güzel bir kültürümüz varken, özendiğimiz, özendirildiğimiz batının ve Avrupa'nın bu noktada bizlere verebileceği hiç bir şey yoktur. Bazı Avrupa ülkelerinde farklı gözlemlerde bulundum. Özendiğimiz, imrenerek baktığımız Avrupa ülkelerinde emin olun ki anneye bizdeki gibi değer verilmiyor. Evlatlar annelerine bizdeki gibi sahip çıkmıyor. Bu yüzden kültürümüzle ne kadar övünsek azdır" ifadelerini kullandı

        Program bayan bir tutuklunun günün anlamına vurgu yapan şiiri ile devam etti ve arından moral konserine geçildi. 8 Mart kutlamasında sahne alan Ramazan Sipahi ve ekibi katılımcılara keyifli anlar yaşatırken, etkinlik bayanlara karanfil dağıtımıyla sona erdi

        (KA-MEF-Y)

        15.03.2017 17:07:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler