Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kazımpaşa mahallesinde bin 200 haneye daha doğalgaz

        (Fotoğraflı)

        SAKARYA (İHA) - Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar AGDAŞ Genel Müdürü Kenan Demir ve AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik'le birlikte Selahiye, Kuruçeşme, Hamitabat, Reşadiye ve Kazımpaşa mahallelerini kapsayan doğalgaz çalışmalarının başlangıcını vatandaşlarla birlikte verdi.

        Sakarya'nın Serdivan ilçesi Kazımpaşa mahallesinde muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya gelen Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, ölçüm ve hattın güzergahı için haritalama çalışmalarına bugün başlanıldığını belirterek, Nisan Ayı başında ilk kazmanın vurulacağını ve yıl sonu gelmeden doğalgazın hanelere ulaşmış olacağını söyledi. Konu ile ilgili vatandaşları bilgilendiren AGDAŞ Genel Müdürü Kenan Demir de Başkan Yusuf Alemdar'ın konuyu yakından takip ettiğini belirterek, "Yaptığımız toplantılarda başkanımızın bu işe son derece önem verdiğini ve birebir takip ettiğini sizlere ifade etmek isterim. Biz de tüm hazırlıklarımızı yaptık. Nisan'ın ilk haftası itibari ile çalışmalara başlayacağız. Eylül gelmeden vatandaşlarımız dönüşümlerini yaparsa kışa girmeden tüm hanelerde doğalgaz kullanımı başlayacaktır. Bizim sizlerden isteğimiz çalışmalarımızın aksamaması için herkesin aboneliklerini mutlaka yaptırmaları olacak" diye konuştu.

        "Bugüne kadar 3 bin 500 kilometre hat yapıldı"

        Yapılan işin büyüklüğüne ve önemine değinen Demir öncelikle barkotlama sisteminin tamamlanacağını belirterek, "Bu güne kadar 3 bin 500 kilometre hat yaptık. Nereye hangi tarihte gazı götüreceğimize söz verdiysek nasip oldu gerçekleştirdik. Burada da aynı gayret ve çaba içerisinde olacağımızdan şüpheniz olmasın. Nisan'ın ilk haftasında ilk kazmayı vurmuş olacağız. Haziran ayında dönüşüme başlamanız halinde Allah'ın izniyle kışa girmeden doğalgaz evlerinizde olacak" dedi. Verdiği sözü bugün yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Alemdar, "Daha önce bu meydanda konuşurken sizlere bir söz vermiştik. Biz yapamayacağımız sözü vermiyoruz. Verdiğimiz sözleri de Allah'ın izniyle yerine getiriyoruz. Allah nasip etti ve sizlere verdiğimiz doğalgaz sözünü de bugün yerine getiriyoruz" şeklinde konuştu.

        "Yatırım sezonumuz başlıyor"

        15 Temmuz hain darbe girişiminin birçok çalışmayı geciktirdiğini vurgulayan Alemdar, "Geçen sene bu memleketin üzerine kara bulutlar gezdirdiler. Bizleri bölmeye, parçalamaya çalıştılar.15 Temmuz hain darbe kalkışması sebebiyle işlerimiz aksadı. Bazıları da söylenmeye başladı. Şimdi Allah nasip etti, yatırım sezonumuz başlıyor. 2017 yatırım planlaması kapsamında AGDAŞ Genel Müdürümüz Kenan Demir'le yaptığımız görüşmeler neticesinde bölgenin doğalgaz sorununu çözüyoruz. Bugün de startını verdik. Teknik ekipler çalışmalara başladı. Muhtarlarımız da vatandaşlarımızla birebir görüşerek bizlere ve ekiplere yardımcı olacak" dedi.

        "32 kilometre hatla bin 200 haneye doğalgaz"

        Yaklaşık 32 kilometre uzunluğunda doğalgaz boru hattı döşeneceğini ve bu projenin yatırım bütçesinin ortalama 10 milyon TL olduğunu dile getiren Başkan Alemdar, 5 mahalleyi kapsayan çalışmanın tamamlanması ile birlikte yaklaşık bin 200 hanenin doğalgazdan istifade edeceğini söyledi. Amaçlarının insanların yaşam standartlarını yükseltmek olduğunu dile getiren Alemdar, doğalgazla birlikte artık soba ve tüp devrinin de sona ereceğini belirtti. Başkan Alemdar, bilgilendirme sonrası ölçüm yapan teknik personelle harita üzerinden doğalgaz hattının geçeceği güzergahı inceledi ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

        (BCT-İÇ)

        15.03.2017 17:17:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler