Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kütahya'da çöpler yer altına iniyor

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Hüseyin Efe

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya Belediyesi, çöp konteynırlarını yer altına indiriyor. Pilot mahalle Akkente'te uygulanmaya başlayan proje ile çöpler, yerin altında depolanmaya başlandı.

        Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, ilk etapta 100 konteynırın yer altına alınmaya başlandığını kaydetti.

        Saraçoğlu, "Göreve gelmeden önce sözünü verdiğimiz bir projeyi daha tamamlamanın mutluluğu ile buradayız. Sokaklarımızda bulunan eski çöp konteynerlerinin sokak hayvanları tarafından dağıtıldığını ve bu sebeple de çöplerin çevreye kötü bir görüntüyle birlikte sağlık açısından da zararlı sonuçlar doğurduğunu biliyoruz. Biz belediye olarak her zaman daha yaşanabilir, daha düzenli ve daha temiz bir şehir için çalışıyoruz. Bunun için de evsel atıklarımızla ilgili, hem sokaklarımızın bakımı hem daha kullanışlı hem de sağlık açısından uygun ve kapasite açısından da daha geniş olan bu yeraltı çöp konteynerlerinin bugün itibariyle imalat ve yerleştirme çalışmaları başlamıştır. Bu yeraltı çöp konteynerleri sayesinde sokak ve caddelerimizde kirlilik önlenecek hem de şehrimiz daha modern bir çöp toplama sistemine kavuşacak. Şu an itibariyle beton soketli, mantar açmanlı, vinçli yeraltı çöp konteynerlerinin 100 adetinin alımı yapılmıştır. 28 adeti Akkent Mahallemize, 62 adedi Dumlupınar Mahallemize, geri kalan 10 adeti ise merkezdeki muhtelif yerlere belediye ekiplerimiz tarafından montajlanacaktır. Yeraltı çöp konteynerlerinin şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

        Akkent Mahallesi Muhtarı Bayram Ünal de, "Belediyemizin yaptığı hizmetler ortada. Bu modern çöp konteynerleri için Belediyemize teşekkür ediyorum" İfadelerini kullandı.

        Düzenlenen törene Belediye Başkan Yardımcıları Ali İhsan Ertaş, Fatih Kölgeli, Galip Gültekin ve Murat Arık da katıldı. (EFE)

        15.03.2017 18:41:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler