Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Patnos'ta "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" toplantısı düzenlendi

        (Fotoğraflı)

        Faruk Yavuz

        AĞRI (İHA) - Ağrı'nın Patnos ilçesinde Patnos Kaymakamlığı, İŞKUR ve Patnos Esnaf Sanatkarlar Odası tarafından "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" toplantısı düzenlendi.

        Ağrı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Ağrı Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü tarafından işveren teşvikleri ve diğer teşvikleri anlatmak üzere Patnos Belediyesine ait Şehit Astsubay Ömer Halis Demir Konferans salonunda "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" toplantısı yapıldı.

        Toplantıya İlçe Kaymakamı Engin Yalçın, İŞKUR Ağrı İl Müdürü Gıyas Güven,SGK İl Müdür Yardımcısı Ömer Özmen,Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saim Alpaslan,Ağrı Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ayşegül Sorguç Patnos Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman Laçin ve esnaflar katıldı.

        Toplantıda konuşan İŞKUR Ağrı İl Müdürü Gıyas Güven, teşvik uygulamasından özel sektör işverenlerinin yararlanabileceğini belirterek, "İşverenler, 31 Aralık 2017 tarihine kadar 2016/Aralık ayına ilişkin aylık prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısına ilave aldıkları her bir sigortalı için bu teşvikten yararlanacaklardır. İşverenlerin 01 Ocak 2017 tarihinden itibaren mevcut çalışanlarına ilave alacakları sigortalıların, İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmaları ve işe alındıkları tarihten önceki üç aya ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumuna verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde kayıtlı sigortalılar dışında olmaları gerekmektedir dedi.

        Güven,bugün için bir çalışanın işverene maliyeti 2 bin 177 TL'dir. Uygulanacak teşvikle işverenler, mevcut çalışanlarına ilave olarak işe alacakları her 1 sigortalı için sadece bin 404 TL ödeyecek olup, geriye kalan 773 TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanacaktır. Başka bir deyişle, ilave istihdam edilen her 1 kişi için işverenlerin maliyeti 773 TL azalacaktır. Teşvik uygulaması 31 Aralık 2017 tarihine kadar geçerli olacaktır. Bu teşvikten yararlanacak işverenler, aynı sigortalı için aynı dönemde diğer sigorta primi teşvik, destek ve indirimlerden yararlanamayacaklardır" diye konuştu.

        Toplantı konuşmasının ardından İŞKUR Ağrı İl Müdürü Gıyas Güven'in katılımcıların sorularını yanıtlamasıyla sona erdi.

        (FY-AA-Y)

        15.03.2017 19:06:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler