Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öğrenciler bağımlılıkla nasıl mücadele edeceklerini öğrendi

        (Fotoğraflı)

        Hasan Yiğen

        MANİSA (İHA) - Kula Sağlık Grup Başkanlığı, Yeşilay Haftası nedeniyle Kula Yunus Emre Anadolu Lisesinde 'Bağımlılık ve Mücadele Yöntemleri' semineri düzenledi.

        Seminerde Kula Sağlık Grup Başkanı Dr. Rıza Çete tarafından öğrencilere bağımlılıkla mücadele yöntemleri konulu sunum yapıldı.

        Etkinlikte sigaradan alkole, uyuşturucudan teknolojiye varıncaya dek akla gelebilecek bütün bağımlılıklara karşı mücadele yöntemleri anlatıldı.

        Son yıllarda uyuşturucu kullanma yaşının düştüğünü ve özellikle çocukların uyuşturucu konusunda hedef alındığını ifade eden Kula Sağlık Grup Başkanı Dr. Rıza Çete çocuklardan, kendilerine arkadaşmış gibi yaklaşarak madde bağımlılığına alıştırabilecek tuzaklardan uzak durmalarını ve bu konuda bilinçlenmelerini istedi. Madde bağımlılığının hem sağlığa hem de bütçeye zararlarına değinen Dr. Çete, "Ülkemizde genel tutuklamaların yüzde 50'si alkol, intihar olaylarının ise yüzde 58'i alkol ve uyuşturucudan kaynaklı. Yine ülser, siroz, felç ve özellikle kanser gibi hastalıkların nedeni de uyuşturucu ve alkol." dedi.

        Çocukların uyuşturucu, sigara ve alkol bağımlılığı konularında merak ettiği konulardaki sorularını da cevaplayan Dr. Rıza Çete, seminerin sonunda Yeşilay tarafından bastırılan teknoloji, alkol, sigara ve uyuşturucu bağımlılığı ile ilgili broşür dağıttı.

        (HY-SC)

        16.03.2017 10:00:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler