Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Söke'de 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' programı tanıtıldı

        (Fotoğraflı)

        Levent Tuncer

        AYDIN (İHA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ülke genelini kapsayan "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" Programı Söke'de de düzenlenen toplantıda anlatıldı.

        Söke Ticaret Odası tarafından düzenlenen toplantıda SGK ve İŞ-KUR temsilcileri, kurum temsilcileri ve işverenlere uygulamaya geçen program ve teşvikler hakkında bilgiler verdi.

        Toplantıya Söke İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, SGK Aydın İl Müdürü Zeynep Yılmaz, İŞ-KUR Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi, iki kurumun Söke Temsilcileri, Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Kutlay ve Meclis Başkanı Behlül Er ile oda yöneticileri, esnaf oda başkanları da katıldı.

        İşsizliğin ülkenin en önemli sorunlarından biri olduğunu belirten Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Kutlay; "İşsizliği azaltmak, istihdamı geliştirmek başlıca gündem maddelerimizden biri. İşsizliğin çözümü için ülkemizde kurumlara iş düşse de bizlere ihtiyaç duyulmaktadır. Bunun lokomotifi hiç şüphesiz ki işverenlerimizdir" dedi. Kutlay, bilgilendirme toplantısına katılanlara teşekkür etti.

        Artan nüfus, işletme ve üretim sahalarında otomasyona geçilmesinin ülkede işsizlik ordusu yarattığını ifade eden Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; "Hükümet bu konuda gerekli önlemleri almak durumunda. Son yıllarda alınan kararlarla işletmelere hatırı sayılır destekler verildiği görülüyor. Yeni program işsizliğin önlenmesi ve istihdamın artması için inşallah faydalı olur" dedi.

        Kaymakam Kurtbeyoğlu ise konuşmasında; Ülkede artı 2 milyon işgücünün sağlanması, istihdamın arttırılması düşüncesi çerçevesinde açıklanan yeni programın Söke'de tanıtıldığı programda yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu; "Bu program çerçevesinde Aydın ilinde artı 25 Bin kişinin istihdamı söz konusu olduğunu öğrendik. Çok ciddi destek ve teşvikler var. Bu istihdam kapıları açılırken, bu teşvikler yapılırken maalesef gittikçe yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalan meslek liselerimize de el atılması gerekir. Yani meslek liselerinden mezun oldukları alanlarda istihdam edilmeleri halinde, belki artı teşviklerin ortaya konması bu okullarımızın da yeniden canlanmasını ve orada okuyan gençlerin de daha kolay iş bulmalarını sağlayacaktır" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından İŞ-KUR Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi ve SGK Aydın İl Müdürü Zeynep Yılmaz "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı" hakkında bilgiler verdi. İŞ-KUR Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi; "Aydın ilinde artı 25 Bin istihdam rakamı için Bakanımıza söz verdik ve gerçekleştireceğiz. Bakanlığımızın bu istihdam programını bu türlü toplantıların dışında işverenlerimizi ziyaret ederek de anlatmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

        (LT-MB-Y)

        16.03.2017 10:06:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler