Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Referandum bilgilendirme toplantısında salon dar geldi

        - Referandum öncesi bilgilendirme toplantısı yapan MHP Tarsus İlçe Teşkilatı neden "evet" diyeceklerini ve genel başkana bağlılıklarını dile getirdiler

        - Başkan Can: "Bizim sevdamız ülkemizdir, vatanımızdır, bayrağımızdır, dinimizdir"

        (Fotoğraflı)

        Ersoy Yalçın

        MERSİN (İHA) - Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, her zaman genel başkanlarının yanında olacaklarını, sevdalarının ülke, vatan, bayrak ve dinleri olduğunu söyledi.

        16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak referandum öncesi bilgilendirme toplantısı yapan MHP Tarsus İlçe Teşkilatı neden "evet" diyeceklerini ve genel başkana bağlılıklarını dile getirdiler.

        Nikah Salonunun dar olduğu için toplantıda dışarıya ses cihazı konuldu.

        MHP Tarsus İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, 18 maddeyi anlattı.

        Daha sonra söz alan teşkilat başkanları 16 Nisan referandumunda evet oyunu kullanacaklarını ifade etti.

        Ülkenin zor bir dönemde geçtiğini belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ise bu zorlu süreçte Türk milliyetçileri olarak, ülkücüler olarak genel başkan Devlet Bahçeli'nin aldığı kararın arkasında olacaklarını söyledi. Can, "Bu zor günlerde güçlü bir iradeye ihtiyacımız var. Oluşacak bu güçlü irade de milliyetçi kadrolarında söz sahibi olacağına inancımız sonsuzdur. Liderimiz genel başkanımızla 16 Nisan'da milliyetçiliği şahlandıracağız. Milliyetçi kadroların varlığı bu ülke için hayati önem arz etmektedir" dedi.

        "Liderimizin peşindeyiz"

        18 maddeyi herkesin okumasını isteyen Can, "Kararımızı 16 Nisan'da mührümüzü evet'ten yana vuracağız. Ülkü ocaklarından yetişmiş bir kişi olarak, sizlerin arasından çıkmış bir kişi olarak şunu açık açık ilan ediyorum. Liderimizin peşindeyiz ve yanındayız. 15 Temmuz darbe akşamı Genel başkanımızın bir beyanatı, bunun altını özellikle çizmek istiyorum. 15 Temmuz akşamı saat 22.30 civarlarında ülkemizin o sırada devlet büyüklerinin nerede olduğu bilinmez iken, bizim genel başkanımızın beyanatı bu kalkışmanın başarıya ulaşmasını engelleyen en önemli olaylardan biridir. Bunun tersi olsaydı ne olurdu, kalkışmayı yapanlar kahraman olurdu, kalkışmaya karşı çıkanların ne olacağını söylemek istemiyorum. Genel başkanımızın her zaman dokunuşları yerinde olmuştur. Çözüm süreci dediklerinde yapmayın etmeyin bu çözülme süreci dedi. Ama yapıldı, edildi. Habur'da mahkemeler kurulduğunda yine genel başkanımız yapmayın etmeyin dedi. Bunun yanında yine her zaman okyanus ötesi diye hitap etti. Genel başkanımız ne dediyse hepsinde haklı çıktı. Çünkü ileri görüşlü bir genel başkana sahibiz" dedi.

        "Gün birlik günüdür"

        Sevdalarının vatan olduğunu dile getiren Başkan Can, "Bizim sevdamız ülkemizdir, vatanımızdır, bayrağımızdır, dinimizdir, kitabımızdır. Bizim vazgeçilmezlerimiz bunlardır. Genel başkanımızın desteği AKP hükümeti için değildir. Genel başkanımızın desteği ülkemizin bekası içindir. Geleceğimiz içindir, çocuklarımız içindir. Kısacası vatanımız ve milletimiz içindir. Avrupa'daki gelişmelere bakıyoruz. Olan olaylar bile sadece evet dememiz için yeterlidir. Şu anda içten ve dıştan ülkemiz saldırı altındadır. Biz şu anda 7 düvelle savaşıyoruz. İnşallah 16 Nisan'da güçlü bir irade oluşması için genel başkanımızın dediklerinin yanındayız. Gün birlik günüdür. Önümüzde 30 gün var. Kırmadan dökmeden incitmeden bu süreci geçireceğiz. Ülkemiz de inşallah 16 Nisan'a kadar hiçbir üzücü olay olmadan bu sürecin rahatça geçmesi için Cenabı Allah'a dua ediyorum. Hepiniz Allah'a emanet olun" şeklinde konuştu.

        "Geri adım atmadık"

        Mersin Milletvekili Baki Şimşek ise Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı sistemi, başkanlık ve anasaya tartışmalarının 2007 yılında yapılan referandum ile başladığını söyledi. Şimşek, "Neymiş efendim evet çıkarsa, Türkiye bölünecek. HDP ile CHP karşı çıkacak, MHP ile AKP Türkiye'yi bölecek. Buna hiç kimsenin inanması mümkün değildir. Biz MHP olarak dün söylediğimiz hiçbir şeyden geri adım atmadık, yerimizde duruyoruz. Genel başkanımız yıllardır ülkücüleri sokaktan çekmenin mücadelesini yaptı ve gelecekte de hiçbir senaryo MHP'siz olmayacak. Türk halkı yüzde 50 oyu hiçbir diktatöre vermez, tek adama vermez, Cumhuriyet düşmanına vermez. Bu milletin basireti açıktır, böyle bir şey yapmaz. Yüzde 50 oyu da hiç kimse tek başına alamaz. Milliyetçi Hareket mutlaka işin içinde olacaktır. Türkiye'nin yönetilmesinde söz sahibi olacaktır. Sonuna kadar Cumhuriyet diyorum, sonuna kadar evet diyorum. Türklüğün bekası için, Cumhuriyetin devamı için evet diyeceğimizi belirtiyorum" dedi.

        "Beraber yürüyeceğiz"

        Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise Türkiye Cumhuriyetinin sonsuza kadar yaşamaya devam edeceğini söyledi. Kocamaz, "Bu 15 Temmuz inşallah herkesin aklını başına getirmiştir. İnşallah buradan herkes dersler çıkarır ve İnşallah bundan sonra geçmişteki gaflet bir daha yaşanmaz ülkemiz bölünme noktasına gelmez insanlarımız kaos ve kargaşaya sürüklenerek birbirine kırdırılmaz. 15 Temmuz gecesi Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli Türkiye'ye moral verdi, herkesin yüreğine bir su serpti ve dedi ki 'bu kalkışmayı kabul edemeyiz. Bu darbelere karşıyız. Ülkenin bekası için ülkenin geleceği için seçilmiş hükümetinde seçilmiş Cumhurbaşkanında yanındayız' dedi. Bugün geldiğimiz noktada 16 Nisan bir sistem değişikliği bir rejim değişikliği değil.16 Nisan'da evet de çıksa hayır da çıksa biz yine beraber yürüyeceğiz. Genel başkanımızın ortaya koyduğun tavrı hep birlikte değerlendirmek zorundayız. Çıkacak sonucun hayırlara vesile olmasını birliğimizi pekiştirmesini ve geleceğe güvenle bakma yolunda hepimizin önünü açacak bir sonuç olarak çıkmasını temenni ediyorum."

        (ERY-Y)

        16.03.2017 10:26:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler