Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Silifke Kaymakamlığı kitap okuma yarışmasında başarılı öğrencileri ödüllendirdi

        (Fotoğraflı)

        Murat Şengi

        MERSİN (İHA) - Silifke Kaymakamlığınca ilk ve orta okul öğrencilerini kitap okumaya teşvik etmek amacıyla düzenlenen kitap okuma yarışmasında başarılı olan öğrenciler bisiklet, tablet ve mp3 çalarla ödüllendirildi.

        Yarışmalarda birinci olan 6 öğrenciye bisiklet, ikinci olan 6 öğrenciye tablet ve üçüncü olan 6 öğrenciye de mp3 çalar hediye edildi. Bisiklet kazanan öğrenciler bisikletlerine binerek kaymakamlık koridorunda bisiklet sürdü.

        Adam gibi adam olmak için okumak gerektiğini bütün öğrencilerimiz biliyorlar diyen Kaymakam Şevket Cinbir, "Okumak gerekiyor, sepete bir şeyler koymak gerekiyor. Hep söylüyoruz; okumayan midesinden konuşur, okuyan beyninden konuşur. Eğer ağzımızdan çıkanın söz olmasını istiyorsak ve bu sözlerin anlam ifade etmesini istiyorsak, bu sözlerin muhatabımızı üzmemesini kırmamasını ve muhatabımızla sağlıklı iletişim kurmak istiyorsak okumamız gerekiyor. Kitap okuyarak, kainatı anlayacağız, insan olduğumuz bilincini kavrayacağız, dünyayı tanıyacağız ve medeniyet kurmuş büyüklerimizi tanıyacağız. Anadolu'yu Türklere yurt haline getirmiş devlet büyüklerimizi ve Anadolu'yu karış karış gezerek Anadolu'ya sevgi tohumları eken, sevgiyi, kardeşliği geliştirmeye çalışan Yunusları tanımak ve Mevlanaları anlamak, Ahmet Yesevilerle buluşmak, Hacı Bektaş Veli'leri anlamak, okumaktan geçiyor. Mevlana'yı anlamak, tanımak gerekiyor. Bizi biz yapan değerleri bilmek gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kururcusu Büyük önder Atatürk'ü tanımış olmak gerekiyor. Anafartalar'ı bilmek Çanakkale'yi geçilmez yapan aziz ecdadımızı anlamak, Sakarya'yı şahlandıranlara selam vermek ve bu toprakları bize vatan yapanları hissetmek gerekiyor. Bunu hissedebilmek içinde okumak, kitaplarla buluşmak gerekiyor. Medeniyetin ne demek olduğunu asıl uygarlığının ne anlama geldiğini eğer biz okursak anlayabiliriz. Yoksa sömürgecilikten, barbarlıktan beslenmiş, kin ve nefret tohumlarını dünyaya eke gelmiş ve gücünü kuvvetini mazlumların yeraltı zenginliklerini gasp etmek için kullanmış kişilerin kendine medeniyeti temsil ettiğini söylemesi, onların medeni olduğu anlamına gelmediği gerçeğini anlamakta okumaktan geçiyor. Onun için okumayı ve okutmayı önemsiyoruz" dedi.

        Kaymakam Şevket Cinbir, konuşmasının sonunda kitap okuma yarışmasına katkı sunan Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, okul müdürlerine, öğretmenlere ve patik yayın evine teşekkür etti.

        (MŞN-Y)

        16.03.2017 10:49:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler