Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kozan'da şehitler anısına Türk Halk Müziği konseri

        (Fotoğraflı)

        Emre Bozdemir

        ADANA (İHA) - Adana'nın Kozan ilçesinde Çanakkale Şehitleri'ni Anma Haftası dolayısıyla "Şehitlerimizin Türkülerini Söylüyoruz" adlı Türk Halk Müziği konseri düzenlendi.

        Konser öncesi konuşan Kozan Kaymakamı Avni Oral, "Şehitlerimiz bizim istiklalimizin ve istikbalimizin bu topraklardaki şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleridir. Bu toprakların her santimi bin yıldır şehit kanları ile sulanmıştır. Akif'in ifade ettiği gibi bu toprakların her santimetresi şehit kanları ile sulanmıştır" dedi.

        Burada bulunan hemen herkesin ailesinde mutlak bu topraklar için şehit olmuş, gazi olmuş birileri bulunduğunu ifade eden Oral, "Ta Malazgirt'ten Çanakkale'ye, yine Kurtuluş Savaşı'ndan 15 Temmuz'a kadar nice kahraman vatan evlatları bu toprakları bölmeye kalkanlara karşı birliğimizi ve beraberliğimizi canlarını ve kanlarını vererek göstermiştir. Elbette her şehidimiz geride gözüyaşlı analar, babalar, eşler ve evlatlar bırakmaktadır. Şehitlerimizin emanetleri bizim en önemli emanetlerimizdir. Bu milletin ve devletin onlara olan şükranlarını ifade etmek amacıyla çeşitli programlar düzenliyoruz. Bugün bu programımızda şehitlerimizin aziz hatıralarını hatırlamak ve bir anlamda da şehitlerimizin yakınları ile bir araya gelmiş oluyoruz" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından Kozan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Türk Halk Müziği Korosu kahramanlık türküleri seslendirdi.

        Konsere ilçe protokolü, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        (EMR-Y)

        16.03.2017 11:15:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler