Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aksaray Belediyesi'nden 'İstiklal Marşı İstikbal Marşıdır' konferansı

        (Fotoğraflı)

        Yasin Can

        AKSARAY (İHA) - Aksaray Belediyesi, İstiklal Marşının TBMM'de kabulünün 96'ncı yıl dönümü münasebetiyle 'İstiklal Marşı, İstikbal Marşı' isimli konferans düzenledi.

        Aksaray Kültür Merkezinde gerçekleşen konferans, Sanat Düşünce Eğitim Derneği (SADED) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Fatih Andı sunumuyla gerçekleşti. Araştırmacı-Yazar Tahir Fatih Andı, Akif'in hep üzerinde durduğu 'Asımın Neslini' anlattı.

        Türk Milletinin Akif'i 2004 yılından sonra o dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde tanımaya başladığını belirten Araştırmacı-Yazar Tahir Fatih Andı, "Asım kim? Asım'ın nesli nedir? Kimse bunları sorgulamadı. Ta ki ümmete umut olan bir lider Asım'ın Neslini bize işaret edene kadar. Kimdi bu? Siyaset yapmıyorum asla yanlış anlaşılmasın. Ben Asım'ın Nesliyim diyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Yani Asım'ın nesli bizim öz evladımız, öz vatanımız, vatanına milletine sahip çıkan değerlerin tamamıdır" diye konuştu.

        İstiklal Marşı'nın gizemli ve müstesna bir eser olduğunu aktaran Araştırmacı-Yazar Tahir Fatih Andı, "Böyle bir İstiklal Marşını da ancak Mehmet Akif gibi biri yazabilirdi" dedi. Yazar Andı, İstiklal Marşı içerisinde evrensel mesajlar olduğunu, her mısra ve kıtalarında ayet ve hadisler yer aldığını kaydetti.

        Konferansa dinleyici olarak Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve eşi Hasibe Yazgı, AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, parti teşkilat üyeleri, öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, konferans sonunda Araştırmacı-Yazar Tahir Fatih Andı'ya teşekkür etti. Konferansı büyük keyifle dinlediği belirterek Yazar'a günün anısına hediye verdi.

        (YC-AH-Y)

        16.03.2017 14:12:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aksaray haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aksaray Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler