Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Iğdır'da kamuda sahtecilikten 6 kişi tutuklandı

        IĞDIR (İHA) - Iğdır'da polisin düzenlediği operasyonda kamuda akaryakıt sahteciliği yaptıkları tespit edilen 6 kişi tutuklandı.

        Iğdır merkez olmak üzere 11 ilde yaklaşık 1 ay süre ile yürütülen projeli çalışma kapsamında bir şirketten akaryakıt hırsızlığı yapıldığı tespit edildi. Edinilen bilgiye göre, kamu kurumlarına fuel-oil sağlayan bir şirket tarafından yakıt aktarımları esnasında tankerler arasında plaka değişikliği yapılarak eksik olarak verildiği, bu şekilde yaklaşık olarak 120 ton akaryakıt çalındığı, ayrıca verilen akaryakıtın kalitesi ve maddi değeri düşük petrol ürünü (asfalt) olduğu ve devletin yüksek miktarda bu şekilde zarara uğratıldığı tespit edildi.

        Kamu zararına yönelik nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, edimin ifasına fesat karıştırmak ile rüşvet almak ve vermek suçlarından açılan soruşturma kapsamında gerçekleştirilen operasyonda 2 tankerle birlikte 19.240 kg fuel-oil, 6 adet plaka ve 14 adet mühür ele geçirildi. Suçüstü yakalanıp gözaltına alınan 7 şüpheliden 1'i serbest bırakılırken, 6 şüpheli şahıs sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

        Tutuklanan 6 şahıstan 2'si kamu görevlisi olduğu öğrenildi.

        (ET-AA-Y)

        16.03.2017 14:29:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Iğdır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Iğdır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler