Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜ'de 'Sürdürülebilirlik' semineri

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Dicle Üniversitesi (DÜ) Yapı Kulübü ve Rönesans Holding tarafından "Sürdürülebilirlik" konulu bilgilendirme semineri düzenledi.

        Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlene seminere Mimarlık Bölümü ve İç Mimarlık Bölümü öğrencileri ile akademisyenler yoğun ilgi gösterdi. Seminerde konuşan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Toprak, "Sürdürülebilirlik kelime anlamı olarak; çeşitlilik ve üretkenliğin devamlılığı sağlanırken, daimi olabilme yeteneğini korumak olarak tanımlanır. Küresel anlamda kamuoyunun sürdürülebilirlik kavramıyla tanışması Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışan Dünya Çevre ve Kalkınma Komisyonu'nun 1087 yılında yayınladığı 'Ortak Geleceğimiz' isimli rapor sayesinde oluşmuştur. Bu raporda sürdürülebilirliğin tanımı, 'İnsanlık, doğanın gelecek kuşakların gereksinimlerine cevap verme yeteneğini tehlikeye atmadan, günlük ihtiyaçları temin ederek, kalkınmayı sürdürülebilir kılma yeteneğine sahiptir' şeklinde yapılmıştır" dedi.

        İnşaat sektörü ile ilgili genel bilgiler veren Rönesans Holding'in Sürdürülebilirlik Bölümü Üst Düzey Yöneticisi Dr. Onur Behzat Tokdemir ise, sürdürülebilirlik ve yeşil bina kavramlarını tanıttı, enerji etkin ve çevre dostu binaların önemini vurguladı.

        (İHA-MP-Y)

        16.03.2017 14:38:48 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler