Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Devrek Belediyesinden Çanakkale konferansı etkinliği

        (Fotoğraflı)

        Fikri Erdem

        ZONGULDAK (İHA) - Devrek Belediyesi vatandaşlar için Çanakkale ile ilgili konferans düzenlendi.

        Zonguldak'ın Devrek ilçesi Belediyesi tarafından "18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma" haftasının yaklaşması münasebetiyle vatandaşlar için "Çanakkale'den İnsan Hikayeleri" adı altında konferans düzenlendi. Devrek Belediyesinin katkıları Atatürk Kültür Merkezinde organize edilen konferansa konuşmacı olarak katılan Devrekli tarihçi yazar Ozan Bodur düzenlenen konferansla ilgili şunları söyledi; " Öncelikle bizleri hemşerilerimizle bir araya getiren belediye Başkanımız Mustafa Semerciye ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bu akşam burada davetlilerimize Çanakkale'den geçmiş olan kahramanlara dair kısa öykülerden bahsettik. Programımızda gah Çanakkale cephesine, gah Filistin cephesine gah ise Kurtuluş Savaşı kahramanlarını ele aldık. Bizim buradaki muradımız şuydu, Çanakkale'de meçhul bir kavram var. meçhul bir komutan var. Meçhul bir asker var. Meçhul abide var. Biz insan hikayelerinden yola çıkarak meçhulü yıkmaya çalışıyoruz. Çanakkale'de kahramanlar vardı bu kahramanların etleri, derileri, kemikleri, aşkları, özlemleri, sevgilileri, vesaire vardı. Bunların öykülerinden yola çıkarak Çanakkale'de yaşanan insan hikayelerini davetlilerimiz ile paylaşmaya çalıştık" dedi.

        Programın ardından Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Kazkondu tarafından Bodur'a ilçenin sembolü olan Devrek Bastonu hediye edilirken, yazar tarafından davetlilere de ücretsiz olarak imzalı kitap hediye edildi.

        Düzenlenen programa; Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Kazkondu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, İl Genel Meclis Üyesi Vacit Durdubaş, Belediye Meclis Üyesi Mustafa Yumurtacı AK Parti Kadın Kolları Başkanı Serpil Akyar Özmen, Devrek Müftüsü Mahmut Çakır ile çok sayıda davetli katıldı.

        (FE-AY)

        16.03.2017 14:52:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler