Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akdeniz Belediyesi'ne 6 ay çalışacak 420 kişi kurayla belirlendi

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'nde Toplum Yararına Program (TYP) çerçevesinde istihdam edilecek 420 kişi, noter huzurunda gerçekleştirilen kura ile belirlendi. Belediyede çeşitli birimlerde 6 aylığına çalışmak için bin 106 kişinin başvurduğu bildirildi.

        Akdeniz Belediyesi tarafından Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü işbirliğiyle TYP çerçevesinde çeşitli birimlerinde değerlendirmek üzere istihdam edilecek 420 personelin kura çekimi, Seyfi Ali Türkoğlu-Şafak Erdur Spor Tesislerinde gerçekleştirildi. Kura çekimine, Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcıları Cezmi Türk Göçer, Muhammet Hilmi Ceylan ve Abdullah Aktaş ve Mersin İŞKUR temsilcileri katıldı. Mersin 4'üncü Noteri yetkilisi huzurunda gerçekleştirilen kura çekiminde, 420 asıl, 420 yedek aday belirlendi.

        Kura çekimi öncesi açıklama yapan İŞKUR yetkilileri, çevre temizliği, kamusal altyapının yenilenmesi ve park düzenlemeleri hizmetlerinde çalıştırılacak personelin 21 Mart Salı günü işbaşı yapacağını ifade ettiler. Yetkililer, kurada ilk belirlenen 420 kişilik listenin nihai liste olmadığını, bu listede adı bulunanların güvenlik soruşturması, sigorta ve adres araştırması tamamlandıktan sonra kesinlik kazanacağını kaydederek, söz konusu araştırma neticesinde elenenlerin yerine yedek listedeki isimlerin sırayla devreye gireceğini belirttiler.

        Açıklamaların ardından noter yetkilisi, başvuruda bulunan bin 106 kişinin isimlerinin yer aldığı pusulaları çekiliş torbasına koydu. Başvuruda bulunan katılımcılar da kura çekimine bizzat katıldılar ve noter kurası şeffaf bir ortamda gerçekleşti. Asıl ve yedek listelerin belirlenmesinin ardından tören sona erdi.

        (KYM-Y)

        16.03.2017 14:56:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler