Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hasanlı köyü kadınları Ata'nın huzurunda

        (Fotoğraflı)

        Ertuğrul Yüksel

        ZONGULDAK (İHA) - Zonguldak'ın Alaplı İlçesi Hasanlı köyünde başlatılan "Çekmene Can Veren Has Eller Projesi" kapsamında dokuma eğitimi alan ev hanımları, Anıtkabir'i ziyaret etti.

        Hasanlı köyü muhtarı ve Hasanlı Köyü Merkez Mahallesi Kalkındırma Derneği Başkanı Recep Tufan beraberinde "Çekmene Can Veren Has Eller Projesine katılan 35 kadın kursiyer Aslanlı Yol'dan yürüyerek, Atatürk'ün mozolesine geçti. Muhtar Tufan, kırmızı-beyaz karanfillerle hazırlanan ve üzerinde, "Hasanlı Köyü Kalkındırma Derneği" yazan çelengi, mozoleye bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu.

        Ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen ve Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Tufan, deftere "Alaplı'mızın Hasanlı Köyü kadınları ve erkekleriyle millet ve şükranlarımızı huzurundayız .Aziz Atam rahat uyu milletin efendisi köylü kadınları başta olmak üzere kurduğun Cumhuriyete sahip çıkmak için huzurundayız" yazdı.

        Tufan, Çekmene Can Veren Has Eller Projesi" kapsamında dokuma eğitimi alan ev hanımları, son yıllarda ilginin azaldığı "çekmen bezine yeniden hayat verdiklerini söyledi.

        İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığının sosyal proje yarışmasında başarılı görülen proje kapsamında köyde yaşayan kadınlar, dokuma tezgahı başında keten iplerine hayat verdiğini ifade eden Tufan, "Proje kapsamında Atamızın huzuruna çıkmak bizlere büyük bir onur vermiştir. Hasanlı köyü kadınları ilk defa Ata'nın huzuruna çıkmanın mutluluğunu yaşadılar.Desteklerinden dolayı başta AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Faruk Çaturoğlu,Özcan Ulupınar ve Hüseyin Özbakır'a ve projemize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        (EY-OA-Y)

        16.03.2017 16:45:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler