Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Babaş, KASMİB Başkanlığı'na seçildi

        (Fotoğraflı)

        Vedat Yunus İkizoğlu

        KASTAMONU (İHA) - Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, KASMİB Başkanlığına seçildi.

        Kastamonu Valiliği görevinden kendi isteğiyle emekli olan Kastamonu Mahalli İdareler (KASMİB) Birlik Başkanı Mesut Yıldırım'ın görevinden ayrılmasının ardından KASMİB Meclisi Olağanüstü gündem ile toplandı. İl Genel Meclis Salonu'ndaki toplantı, KASMİB'in birinci Başkanvekili Tahsin Babaş başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Birlik Başkanı, Başkanlık Divanı ve Encümen Üye seçimlerinin yanı sıra katı atıktan elektrik enerjisi üretilmesi adına encümene yetki verilmesi oylandı.

        KASMİB Başkanlığına üyelerin önergesiyle Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş teklif edildi. Yapılan seçimde Belediye Başkanı Tahsin Babaş, KASMİB'in yeni başkanı olurken 1'inci Başkan Vekilliğine Tosya Belediye Belediye Başkanı Kazım Şahin, Encümen Üyeliğine ise Doğanyurt Belediye Başkanı Ahmet Kaya seçildi.

        Toplantıda ayrıca Devrekani Sarıyonca Köyü'nde bulunan Katı Atık Bertaraf Tesisi'nden elektrik enerjisi üretilmesi için 20 yıla kadar ihale yetkisi Birlik Encümenine oy birliğiyle verildi.

        KASMİB üyelerine teşekkür eden Kastamonu Belediye Başkanı ve KASMİB Başkanı Tahsin Babaş, "Valimiz Sayın Yaşar Karadeniz'in ilimizde göreve başladığı gün KASMİB ile ilgili konuyu kendisiyle paylaştık. Sayın Valimizin direktifleri ve talimatları doğrultusunda böyle bir yapılanmaya gidilmesi uygun görüldü. Bizler Sayın Valimiz ile birlikte faaliyetlerimizi gerçekleştireceğiz" dedi. Başkan Babaş, Katı Atık Bertaraf Tesisi'nde depolanan çöpte oluşan gazı elektrik enerjisine dönüştürmek için gerekli çalışmaları yaparak hızla ihaleye çıkmak istediklerini de vurguladı. Başkan Babaş, üyeler ile yapılan görüşmelerin ardından birlik olağan toplantısının 28 Nisan'da gerçekleştirilmesine karar verildiğini ifade ederek oturumu kapattı.

        (Vİ-İÇ)

        16.03.2017 18:00:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler