Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dünya Tüketici Hakları Günü nedeniyle sergi açıldı

        (Fotoğraflı)

        Vedat Yunus İkizoğlu

        KASTAMONU (İHA) - Kastamonu'da Dünya Tüketici Hakları Günü nedeniyle öğrenciler tarafından yapılan resimler sergilendi.

        Kastamonu'da okul öğrencileri ile vatandaşları, tüketici hakları konusunda bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak için Kastamonu Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yarışma düzenlendi. Öğrenciler arasında düzenlenen yarışmada yapılan resimler, Barutçuoğlu Alışveriş Merkezinde sergilenmeye başlandı. Serginin açılışında konuşan Kastamonu Ticaret İl Müdürü Sefa Özata, tüketicilerin aldığı üründen doğan şikayetlerini gidermek için çaba sarf ettiklerini belirterek, "Her ne kadar Tüketici Hakları olsa da satıcıların da haklarını korumakta yükümlüyüz. Tüketici bilincini aşılamak amacıyla, Kastamonu'da her yıl belirli yerlerde bilinçli tüketici konulu seminerler, paneller düzenliyoruz. Bu kapsamda Ortaokullar arası bilinçli tüketici konulu yarışma düzenledik. Kısa zaman olmasına rağmen yarışmaya 26 öğrencimiz katıldı" dedi.

        Düzenledikleri yarışmada amaçlarının bilinçli tüketici yetiştirmek olduğunu vurgulayan Özata, "Ürün çeşitliğinin artığından dolayı da tüketici mağduriyetleri artmıştır. Bu nedenle tüketiciler mağdur olmasın, öğrencilerimiz de kendi öğrendiklerini anne babalarına, çevrelerindeki insanlara anlatarak, mağduriyetleri önleme konusunda yardımcı olacağını düşünüyorum. Çünkü ülkemizin geleceğinin gençler olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

        Kastamonu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sevgilioğlu ise, "Genel itibariyle dünyaya baktığımızda, gelişmiş ülkelerin temelini incelediğimizde, tüketici haklarına çok değer verdikleri gözüküyor. Bizde maalesef 1995 yılında ilk defa yürürlüğe girmeye başlıyor. Son yıllarda devletin, hükümetin tüketici haklarına verdiği destek, yasalarla, yönetmeliklerle daha ön plana çıkmıştır. Bu bağlamda daha da iyi sonuçlar çıkaracağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

        Konuşmaların ardından düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

        (Vİ-İÇ)

        16.03.2017 18:01:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler