Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yazıhan Kültür Merkezinin kaba inşaatı tamamlandı

        (Fotoğraflı)

        MALATYA (İHA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yazıhan ilçesinde yaptırılan Kültür Merkezi inşaatının kaba inşaatı tamamlanırken, ince inşaat çalışmaları da yoğun bir şekilde devam ediyor.

        Temeli 2016 yılı Ağustos ayında atılan ve Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan bodrum +2 katlı Yazıhan Kültür Merkezi, 2 dönümlük bir alan üzerine yapılıyor. Toplam 2 bin 70 metre karelik arsa üzerine yapılan Kültür Merkezi'nin 550 metre kare inşaat alanı bulunuyor. Bin 770 metre karelik kapalı alana sahip olan merkezin, bin 520 metre kare de açık alanı mevcut.

        "Çok amaçlı hizmet verecek"

        Merkezde yapılan yatırımları kırsala da yayarak, Malatya'nın bir bütün olarak gelişmesini amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, Yazıhan'a da modern bir Kültür Merkezi yapıyor. 2 milyon liraya yakın bir maliyeti bulunan Kültür Merkezi içerisinde, konferans salonu, Büyükşehir ve MASKİ hizmet odaları, market, halı satış dükkanı, atölyeler ve çok amaçlı büyük bir salon bulunuyor.

        Kargası bitirilerek duvar çalışmaları yapılan Kültür Merkezi'nin yaz mevsiminde tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.

        (BT-SD-Y)

        16.03.2017 18:09:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler