Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öğrenci velilerine 'Aile Eğitimi' semineri verildi

        (Fotoğraflı)

        Kürşat Aktaş

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde Sosyal Hizmet Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Şehit Ahmet Demir İlk ve Ortaokulu öğrenci velilerine 'Aile eğitimi' semineri verildi.

        Belediye konferans salonunda verilen seminere Gölbaşı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Arif Özdemir, Psikolog Yusuf Aytaç, Sosyal Hizmet Uzmanı Sinan Yücel, Şehit Ahmet Demir İlkokulu Müdürü Mehmet Erdoğan ve öğrenci velileri katıldı. Seminerde Psikolog Yusuf Aytaç, çocuğun ilk eğitiminin ailede başladığını belirterek, "Okul ve aile çocuğun gelişiminde birbirini tamamlayan toplumsal kurumlardır. Çocuk doğumuyla birlikte ilk sosyal çevresini ailesiyle birlikte kazanır. Çocuğun okul dönemine kadar geçen süre içerisinde temel yaşam becerilerinin kazandırılması, toplumsallaşma sürecinin başlatılması ve okul sürecine hazırlanması aile sistemi içerisinde kurgulanan görevlerdir. Bu sürecin devamı okulda kurgulanır. Çocukların okula gönderilmesindeki amaç sadece çocukları bazı bilgilerle donatmak değildir. Okuldaki yaşantılar arkadaşlık ilişkileri, sorumluluklar, başarılar ve başarısızlıklar, ödüller, cezalar, beğenilerle gerçek hayatın minik provalarıdır. Aileler ise çocuklarını hayata hazırlama görevini üstlenmiş yapılar olarak bu provaların en yakın izleyicileri olmalıdırlar. Okul ve aile işbirliği etkin bir eğitimin ön koşulu niteliğindedir. Çünkü çocuklar yaşamlarını belli bir yaşa kadar sadece okul ve aile arasında sürdürürler. Aile ve okul yaşamı bu anlamda bir bütünün birbirini tamamlayan birbirini tamamlayan parçaları olarak düşünülebilir. Özellikle okul öncesi ve ilköğretim dönemi içerisinde önem kazanan ailenin okula katılımı ve işbirliği, çocukların olabildiğince zevkli bir biçimde okula alışması, ailedeki ve okuldaki eğitimin bir bütün olarak daha etkin kılınması, okulda ve ailede çocuğa karşı sergilenecek tutumlarda tutarsızlığın önlenmesi, evin devamı olan okul ortamlarında daha iyi bir öğrenme fırsatı yaratılması ve çocukların gelişimine çok yönlü katkıda bulunulabilmesi noktalarında önem kazanmaktadır" dedi.

        (KA-SD-Y)

        16.03.2017 18:55:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler