Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vezirköprü'de Çanakkale şehitleri anıldı

        (Fotoğraflı)

        Adnan Aci

        SAMSUN (İHA) - Samsun'un Vezirköprü ilçesinde Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube tarafından Çanakkale şehitlerini anma programı düzenlendi.

        Belediye Kültür Merkezi'nde yapılan anma etkinliğine Garnizon Komutanı Selçuk Yılmaz, şehit yakınları, gaziler, öğretmenler ve çok sayıda Vezirköprülü katıldı. Kur'an-ı Kerim okunarak başlanan programda bir konuşma yapan Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Bünyamin Kamçı, Çanakkale'den Membiç'e bir kronoloji çizerek Türk milletinin onurlu ve şerefli yaşamayı kendine şiar edindiğine vurgu yaptı. 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Kamçı, Çanakkale ruhunun her zaman var olacağını ifade etti. Öğretmenler tarafından hazırlanan Çanakkale Oratoryosu gösterisi izleyenleri coşturdu. Kahramanlık türküleri ve şiirleri ile milli ve manevi duyguların tavan yaptığı etkinlikte en çok alkışı 9 yaşındaki Fatmanur Dursun "Sakarya" şiirini okuyarak aldı. Son derece duygulu ve vurgulu Sakarya şiirini okuyan Fatmanur Dursun izleyenleri büyülerken ayakta alkışlandı. Etkinlikte Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi tarafından zeybek oyunu sergilendi. Sinevizyon gösterisi eşliğinde Çanakkale'den 15 Temmuz'a destan yazan kahramanlar anlatıldı. Etkinliğe katılan 70 yaşındaki Ali Kemal Kandemir izledikleri karşısında çok duygulandığını, tekrar askere gidesi geldiğini söyledi.

        (ACİ-SLH-Y)

        17.03.2017 09:07:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler