Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Hasan Can: "Sistemi istikrarlı hale getirmemiz lazım"

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Biçer - Mustafa Bakırhan

        İSTANBUL (İHA) - Anadolu Yakası Rumelililer Derneği'ni ziyaret eden Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, sistemin istikrarlı hale getirilmesinin gerekli olduğunu söyledi.

        Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, ilçede bulunan Anadolu Yakası Rumelililer Derneği Başkanı Fuat Dönmez ve yönetimini ziyaret ederek cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı. Ziyarette cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hakkında konuşan Başkan Hasan Can, "Parlamento güzel, millet iradesi güzel millet iradesi ile kuracağımız hükümetler pekala bir takım Sünni baskılarla şekil değiştirip, milletin kast etmediği iradeler ortaya çıkabiliyor" dedi.

        18 yaşındaki gençleri milletvekili yapmak için anayasa değişikliği yapılmadığını ifade eden Başkan Hasan Can, "Anayasayı değiştirirken milletvekili seçilme yaşını 18'e düşürüyoruz. Ama sırf bunun için yapmıyoruz. Esas Türkiye'nin istikrarlı bir döneme girmesi için yapıyoruz. Türkiye'yi bir şeytan çemberinin içine itmişler. Türkiye güçlendikçe bir şekilde ayağına çelme takmaya çalışıyorlar. Dolayısıyla ayakları sallanan hükümetlerle biz bu ülkenin birliğini sağlayamayız. 15 Temmuz'da başta tırsmayan bir hükümet tırsmayan bir cumhurbaşkanı olmasaydı da 70'li yıllardaki koalisyon dönemlerindeki gibi rüzgardan nem kapan en ufak bir şeyden krize giren hükümetler olsaydı Allah aşkına biz bugün ne haldeydikacaba.Baştabaşbakanımızınardındancumhurbaşkanımızın meydanlara çıkıp biz buradayız, işte o yürek olunca bu milletin yüreği de böyle tezahür ediyor. O yürek de olmasa milyonlarda sokağa çıkmazdı" diye konuştu.

        Sistemin istikrarlı hale getirilmesi amacıyla yeni sistemin getirilmek istendiğini anlatan Başkan Can, "Bu güçlü iradenin her daim devam etmesi lazım. Sistemin istikrarlı hale getirmemiz lazım. Bugün yaptığımız şey sistemin istikrarlı hale getirilmesidir. Ne yapıyoruz diyoruz ki millet cumhurbaşkanını seçsin. Seçtiği gün hükümeti kursun. 5 yıl boyunca hükümet düştü, hastalandı yok kaos oldu yok kardeşim" açıklamasında bulundu.

        (MB-HB-Y)

        17.03.2017 09:16:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler