Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hisarcık'ta çiftçiler yeni ürün gübreyi kapıştı

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Akçay

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde çiftçiler Tarım Kredi Kooperatifi tarafından satışa sunulan yeni ürün Nitropower 33 isimli gübreyi adeta kapıştı.

        Hisarcık Tarım Kredi Kooperatifi tarafından toplam 100 ton talep edilen yeni ürün granül formda azotlu bir gübre olan nitropower 33'ün ilk parti 35 ton gübrenin yüklü bulunduğu kamyon çiftçiler tarafından kısa sürede boşaltılarak traktörlere yüklendi.

        Granül formda azotlu bir gübre olan Nitropower 33'ün içeriğinde üre ve amonyak azotu bulunduğunu belirten yetkililer,"Nitropower 33, nitrat formunda azot içermemektedir. Yeni ürünümüz Nitropower 33; tahıllar, endüstri bitkileri, meyveler, sebzeler, baklagiller ve tüm diğer bitkilerde azot kaynağı olarak kullanılabilecektir. Ülkemiz topraklarının organik madde kapsamı düşük olduğundan, topraklarımızın yüzde 80'inde azot noksanlığı görülmektedir. Topraktaki mevcut azot da bitkiler tarafından tüketilmekte, toprak katmanlarından aşağı doğru yıkanmakta, gaz formunda kaybolmakta veya erozyon ile yok olmaktadır. İçeriğinde kükürt bulundurması nedeniyle Nitropower33'ün bitkiye sağlayacağı azotun etkisi daha hızlı ve uzun olacaktır" dediler.(MA-EFE)

        17.03.2017 09:36:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler