Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Kılınç, 18 Mart Çanakkale Zaferi'ni kutladı

        (Fotoğraflı)

        AYDIN (İHA) - Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

        Kılınç, mesajında, hür ve bağımsız yaşama kararlılığımızın en veciz örneklerinin sergilenmiş olduğu 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin eşsiz bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi. Kılınç, "20. Yüzyıl başlarında, Çanakkale'de bu milletin yedi düvele dünyanın en güçlü devletlerine karşı verdiği destansı, bağımsızlık ve hürriyet mücadelesi, dünya tarihinin yeniden yazılmasına sebep olmuştur. 1915 Çanakkale Zaferi, bu milletin milli ve manevi değerleriyle, kurduğu köklü ve güçlü medeniyetinin, geçmişten bugüne, bugünden geleceğe uzanışının sembolüdür. Çanakkale, bastığımız yerlerin topraktan öte, binlerce insanın cesaretiyle, gücüyle ve azmiyle nasıl 'vatan' toprağına dönüştüğünü bizlere anlatan destansı bir zaferdir. Aziz ecdadımızın kanlarıyla sulanmış cennet vatanımızın her karış toprağı nice kahramanlık destanlarını haykırmaktadır. Bu gün ecdadımızın yaptığı mücadeleyi, ecdadın torunları içte ve dışta hain güç ve mihraklara karşı yedi düvelde sergilemekte ve açıkça Hilal ve haçın mücadelesini vermektedir" dedi.

        Tarihin her bir sayfasının Çanakkale kahramanlarının şan ve şerefini anlattığını belirten Kılınç, bu toprakların, okul sıralarını bırakıp cepheye koşan gencecik evlatları hatırlattığını aktardı. "Bilinmeli ki, geçmişten ibret alarak Çanakkale ruhunu canlı tuttuğumuz müddetçe ulaşamayacağımız hedef, başaramayacağımız iş, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir problem yoktur" diyen Kılınç, şu ifadeleri kullandı: "Böyle bir geçmişin varisleri olmanın haklı gururuyla başımız dik, alnımız açık bir şekilde onları her an hayırla ve minnetle yad ediyor, 102 yıl önce bu topraklarda tarih yazan ecdadımızı ve bu vatan için canını feda etmiş tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum"

        (MB-Y)

        17.03.2017 10:20:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler