Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Erdoğan: 18 Mart, Türk ordusunun kudretini gösterir

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Bektaş

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Pazarlar İlçe Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

        Başkan Erdoğan mesajında, "18 Mart'ın Türk ordusunun kudretini gösteren emsalsiz bir semboldür" dediler.

        Mesajında, Çanakkale ruhundan bahseden Başkan Erdoğan, "yokluklar içinde bir milletin, vatan sevgisi ve birlik bilinciyle dönemin en güçlü devletlerine karşı tarihe altın harflerle yazdığı Çanakkale Zafer'inin 102. Yıl dönümünü kutlarken, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükran duygularıyla anıyorum. Milletimizin vatan sevgisiyle yazdığı kahramanlık destanı olan Çanakkale Zaferi, tarihin önemli dönüm noktalarından birisidir. Bütün imkânsızlıklara rağmen hiçbir fedakârlıktan çekinilmeden elde edilen zafer, bir asır değil, binlerce asır sürecektir. Bugün, Türk Milletinin özgürlük ve vatanı için gerektiğinde neleri feda edebileceğini bir kez daha kanıtladığı bir dönemi simgeleyen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günüdür. Vatan topraklarını korumak için en güç şartlar altında dahi canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz, birlik ve beraberliğimizin sürekliliği konusundaki kararlılığımızın en büyük kanıtıdır. Ve bu uğurda can veren Şehitlerimiz birer onur abidemizdir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur" sözlerinde ifadesini bulan bu zafer, aynı zamanda Mehmetçiğin vatan ve millet sevgisinin de ölümsüzlük anıtıdır. Son günlerde Avrupa'nın ülkemize uyguladıkları politikaları milletçe Çanakkale ruhu ile birlik ve beraberliğimiz çok iyi anlamamız gerekiyor. Bizlere oynanan oyunu iyi görmeliyiz" dediler.

        Başkan Erdoğan, bugüne kadar vatan, millet, bayrak, din ve devlet için canlarını çekinmeden feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla andığını, gazilerimize sağlık ve afiyetler temenni ettiğini belirtti.

        Çanakkale Deniz Zaferinin 102.yıl dönümünü de tebrik eden Başkan Erdoğan, Zaferin birlik ve beraberliğimize katkı sunmasını temenni etti.(MB-EFE)

        17.03.2017 11:01:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler