Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz'un Çanakkale Zaferi mesajı

        - Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz:

        - "Çanakkale Zaferi vatan sevgisi ve bağımsızlığın milletimiz için ne anlam ifade ettiğinin destansı bir özetidir"

        (Fotoğraflı)

        ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa'nın Harran İlçe Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Çanakkale Zaferinin, tarihi boyunca esaret altında yaşamamış Türk milletinin tüm dünyaya vermiş olduğu önemli bir mesaj olduğunu belirtti.

        Özyavuz, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 102. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, imkan yönünden her türlü eksikliğe rağmen, dünyanın en güçlü ordularına karşı kazanılan zaferin onur, haysiyet, fedakarlık, vatan sevgisi, bağımsızlık ve hürriyetin bir millet için ne anlam ifade ettiğinin destansı bir özeti olduğunu belirtti. Tüm dünyanın, artık tarihin derinliklerine gömüldüğünü düşündüğü bir sırada Türk milletinin Çanakkale'de kendi küllerinden yeniden doğduğunu ifade eden Özyavuz, "Verilen büyük mücadeleler ve göğüslenen çetin zorluklar neticesinde sağlamlaşan milli birlik ve kardeşliğimiz, sahip olduğumuz en değerli kazanımımız olmuştur" dedi.

        Başkan Özyavuz, bütün dünyanın, Türk milletinin birlikte yaşama azim ve kararlılığına 15 Temmuzda tekrar şahitlik ettiğini belirterek, "O karanlık gecede hiçbir şeyi düşünmeden, büyük fedakarlık göstererek meydanlara çıkan kahraman milletimiz, üstün cesareti ile ülkemizi işgale kalkışan hainlere karşı koymuş, iradesini, geleceğini ve ülkesini hiçbir koşulda teslim etmeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Türk milleti, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vatanını, bayrağını savunma adına her türlü fedakarlığı gösterecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, üzerinde huzur ve güven içerisinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere emanet eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum" ifadelerini kullandı.

        (Şİ-SD-Y)

        17.03.2017 11:23:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler