Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Pekdaş, "Yeni bina dönüşümü tetikleyecek"

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Vatandaşları evinde ziyaret eden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Yenişehir Pazaryerinin yerine inşa edecekleri yeni belediye hizmet binasının, bölgede başlayacak kentsel yenilemeyi tetikleyeceğini söyledi.

        Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, ev ziyaretlerini ara vermeden sürdürüyor. Haftada iki güne çıkan ziyaretlerde vatandaşların evlerine konuk olan Başkan Pekdaş, mahalle sakinleriyle buluşup, sorunları yerinde dinliyor, yapılan hizmetleri tek tek anlatıyor. Son olarak Akarcalı Mahallesinde yaşayan Kudret ve Şükrüye Görür çiftinin evine konuk olan Pekdaş'a Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurten Serhadbeyi ve kadın kolları yöneticileri de eşlik etti.

        1991 yılında geçirdiği kaza sonucu omuriliği zedelenen ve malulen emekli olan Kudret Görür, Başkan Pekdaş'ı evlerinde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, kendisine ziyaretinden ötürü teşekkür etti. Mahalle sakinlerinin de katıldığı keyifli sohbette sosyal belediyecilik anlayışıyla yapılan hizmetleri anlatan Pekdaş, kentsel dönüşüm konusunda merak edilen sorulara açıklık getirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesinin Ballıkuyu Kentsel Dönüşüm Projesinin başladığını hatırlatan Pekdaş, "Yerinde kentsel dönüşümden yanayız. Buraları çok değerli yerler. Amacımız herkesin yerinde, yurdunda kalması" diye konuştu. Ballıkuyu ve çevresinin 160 yıllık geçmişe sahip bir yerleşim yeri olduğunu, zamanla artan çarpık kentleşme nedeniyle bina sayısının arttığını, yeşil alanların yok olduğunu, sokakların dar bırakıldığını kaydeden Pekdaş, yeni planlarla bu kötü görüntünün değişeceğini söyledi. Başkan Pekdaş, Yenişehir'de inşa edecekleri yeni hizmet binasının da Konak'taki kentsel dönüşüme hız vereceğini dile getirdi. Yakın zamanda yıkım çalışmalarının başlayacağı Yenişehir Pazaryerinin yerine kısa sürede inşa edilecek hizmet binasının, bölgeye canlılık getireceğini kaydeden Pekdaş, bu yatırımın kentsel yenilemeyi de tetikleyeceğini vurguladı.

        Yaklaşık iki saat süren sohbet sonunda Başkan Pekdaş, Akarcalı Mahalle Muhtarı Şükrü Keskin'i de ofisinde ziyaret ederek, mahalleyle ilgili konuları görüştü.

        (AG-Y)

        17.03.2017 12:02:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler