Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aşıklar sazlarıyla Çanakkale ve 15 Temmuz'u anlatacak

        Akif Yaman

        BARTIN (İHA) - Bartın Üniversitesi tarafından Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek etkinlikte aşıklar sazlarıyla Çanakkale'den 15 Temmuz'a kadar geçen süreyi doğaçlama ezgilerle anlatacak.

        Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) ile Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından 'Aşıkların Telinden Çanakkale'den 15 Temmuza' adlı bir etkinlik gerçekleştirilecek. 20 Mart Pazartesi günü saat 19.30'da Bartın Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte, 5 aşık sazlar eşliğinde Çanakkale'den 15 Temmuz'a kadar geçen süreyi doğaçlama ezgilerle izleyicilere aktaracak. Genel Sanat Yönetmenliğini BESYO Müdürü Doç. Dr. Taner Bozkuş'un yaptığı programda geleneksel aşıklık geleneğinde var olan "Selamlama", "Koçaklama", "Taşlama" ve "Atışma" türlerinden örnekler sergilenecek. Etkinlik, Bartın Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra şehirden de katılımlara açık olacak.

        (AY-AY)

        17.03.2017 13:24:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bartın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bartın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler