Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Özgüven: "Şanlı tarihimizin en büyük medeniyet mücadelesi Çanakkale"

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya'nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102. Yıl Dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

        Başkan Özgüven yayımladığı mesajında, "Bundan 102 yıl önce Çanakkale'de yazılan destanı, o destanın tüm kahramanlarını bir kez daha hürmetle, minnetle yad ediyorum. Çanakkale, bin yıllık tarihimizin her anına damga vuran istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararlılığımızın, iman gücünün, çok büyük fedakarlıklarla bir kez daha teyit edildiği yerdir. Azmin ve imanın teknolojiye galebe çaldığı tarihte eşine çok az rastlanan bu büyük destan, namusu bildiği vatanının ve milletinin bekası için gözlerini kırpmadan canlarını vermeyi göze alan yüz binlerce kahramanın eseridir. Aynı zamanda Çanakkale Zaferi, binlerce yıllık şanlı tarihe sahip milletimizin, son 2 asırdır yaşadığı hüsrandan silkinişinin adeta kendi küllerinden yeniden dirilişinin sembolüdür. Milletimizin en seçkin, en yetişmiş, en verimli nesillerini feda etme pahasına Çanakkale'de fitilini tutuşturduğu ateş, kendimizde Kurtuluş Savaşını verecek gücü bulmamız ve yeni devletimizi kurmamızla sonuçlanmıştır. Geçmişimizden aldığımız her dersin, geleceğimizi aydınlatan bir ışık olduğunu unutmamalıyız. Çanakkale tarihimize altın harflerle kazınmış şanlı bir zaferimizdir. Tüm Dünya'ya 'Çanakkale geçilmez' diye haykırdığımız Çanakkale Zaferi, Türk Milleti'nin gurur ve onur mücadelesidir. Bu onurlu mücadelemizin sonucunda kazandığımız bu vatan, dünya yok oluncaya kadar emanetimizdir. Vatan aşkı bizim vazgeçilmezimizdir. Öyle ki savaşta şehit olan evlatları için 'Vatan sağ olsun' diyen analarımız var bizim, babası şehit olduğu için adını gururla söyleyen evlatlarımız var. Bu Milleti tankla, topla, tüfekle yıldıramayanlar şimdi hadsizce oyunlar oynuyorlar. Ama şanlı tarihimizde olduğu gibi oynadıkları oyunlara Yüce Türk Milleti en güzel yanıtı veriyor, bundan sonra da verecektir. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin Çanakkale Zaferi'ni kutluyor, aziz şehitlerimizi saygı ve hürmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

        (MB-AH-Y)

        17.03.2017 13:34:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler