Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İlkadım'da "Aşık ve Şairlerin Dilinden Çanakkale"

        - Yürekler dağlandı, gözyaşları sel oldu

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - İlkadım Belediyesi tarafından Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evi'nde organize edilen "Aşıklar ve Şairlerin Dilinden Çanakkale" programı davetlileri gözyaşlarına boğdu.

        Yoğun bir katılımın gözlendiği programda aşık ve şairlerin vatan, bayrak, kahramanlık temalı ağıt, türkü ve şiirleri hem hüzünlendirdi hem duygulandırdı.

        Sunumu Nermin Eker yapılan vatan, şehitlik, bayrak ve özgürlük temalı şiir ve türkülerin söylendiği programda, Çanakkale şehitleri yad edildi. Aydınlı Aşık Muhsin Yaralı, Sivaslı Aşık Mehmet Kaptani, Aşık Mahmut Çileli, Öksüz Ozan, Ozan Kahraman'ın şehitler için söylediği ağıt ve türküler yürekleri cesaretlendirerek vatan ve bayrak sevdasını bir kez daha kuvvetlendirdi. Şairlerin okuduğu duygusal şiirler katılımcılara duygu dolu dakikalar yaşattı.

        Hüzün ve coşku dolu gece

        Hüzün ve coşku dolu gecede asker üniforması giyen gençlerle birlikte okunan Mehmetçik şiiri katılımcıları gözyaşlarına boğdu. Gece boyunca duygu selinin yaşandığı programda saz eşliğinde okunan ağıt ve türküler yürekleri dağladı, gözyaşları sel olup aktı. Programın ilerleyen saatlerinde aşıkların birbirlerini taşladığı programda şiir ve türkü sevdalıları tadına doyulmaz bir gece yaşadı.

        "O günleri yüreğimizde yaşadık"

        Gecenin sonunda şair ve aşıklara program hatırasına hediyeler takdim eden İlkadım Belediyesi Basın Yayın Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Oktay Çakır, "Dünya tarihinin en önemli, en anlamlı, en dokunaklı, en büyük muharebelerinden birisi olan Çanakkale Zaferimizin hatırasının 102. yıldönümünü aşık ve şairlerimizin dilinden yad ettik. Milli kültürümüzün önemli bir parçası olan halk aşıklarımız ve şairlerimizin dilinden ve gözünden Çanakkale destanını duygu yüklü bir programla yaşadık" dedi.

        (SAM-SLH-Y)

        17.03.2017 13:45:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler