Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sulu Boya kursuna yoğun ilgi

        (Fotoğraflı)

        Adem Durmaz

        ANTALYA (İHA)- Antalya'nın Korkuteli ilçesinde bayanlara yönelik düzenlenen Sulu Boya kursu yoğun ilgi gördü.

        Korkuteli Sevim Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, ev kadınlarına yönelik açtığı resim kursuyla bayanlara, eğitim anlamında destek oluyor. Bayanlar, ücretsiz resim kursunda eğitim görerek, resim yapmayı öğreniyor. Yağlı boya, sulu boya ve kara kalem çalışmaları yapan kursiyerler, 272 saatlik eğitimin ardından en iyi ressam haline geliyor. Ayrıca kursiyerler burada yapmış oldukları resim çalışmalarını ise hem satarak, aile ekonomisine katkı sağlıyor hem de yakın dostlarına hatıra olarak hediye ediyor. Bunun yanı sıra kursa gelen bayanlar, hem günün stres ve sıkıntısını resim yaparak atıyor hem de gönüllerince eğleniyor.

        Sulu Boya kursu öğretmeni Asiye Canan Cengiz, "Burada 12 kursiyerimiz var. 272 saat sürecek olan kursumuzda resim yapmayı öğretiyoruz. Kursun sonunda karma sergimizi açıyoruz. Bu kursun topluma kazandırdığı nitelikler ise, bazı ev hanımlarımızın kendilerini psikolojik yönden iyi his etmelerini sağlıyor. Çünkü bayanlar kendilerini iyi hissetmesi lazım ki ailesine ve topluma nitelik kazandırabilsin. Bu tarz kurslarla bayanlarımıza çok faydalı olduğumuzu düşünüyoruz. Tamamen ücretsiz olan kursumuza hanımlarımız yoğun bir ilgi gösteriyor. Kursumuz sonunda üretmiş olduğumuz resimleri İstanbul resim sanat galerisine göndererek sergileteceğiz" dedi.

        (AD-Y)

        17.03.2017 13:53:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler