Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sözlü: "Çanakkale ruhu diridir"

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ceyhan Şehit ve Gaziler Derneği tarafından düzenlenen Çanakkale Şehitleri Anma Programı'na katıldı. Sözlü, "Şehit ve gazi yakını ailelerimizin her zaman yanındayız, onlara olan borcumuzu asla ödeyemeyiz" dedi.

        Çanakkale Savaşı'nın yıl dönümünde böyle bir programın düzenlenmesinden ve programda olmaktan dolayı bahtiyar olduğunu belirten Başkan Sözlü, "Dünya üzerinde canla ödenmiş bir bedelden daha ağır bir bedel olamaz. Siyasi toplantılarda bulunabilirsiniz bu bir tercih meselesidir fakat samimiyet şehitlerimizin emanetlerinin yanında olabilmektir. Ne mutlu ki şehitlerimizin emanetleri, gazilerimizin yakınlarının yanında, buradayız" diye konuştu.

        Türkiye'nin tarihte olduğu gibi bugün de emperyalist güçlere karşı sınırları içinde ve dışında büyük bir mücadele verdiğini ifade eden Başkan Sözlü, "Dünya'da güç konumundaki ülkeler teröre destek vererek Türk Milleti'nin varlığından rahatsızlık duyabilir. Ancak Nihal Atsız'ın da 'Yırtıcılar az yaşar' dediği üzere Türk Milleti'nin yırtıcı yiğit evlatları ve o evlatların acısını yüreğinde kor gibi taşıyan anaları bitmez. Çanakkale ruhu bugün de diridir" dedi.

        Program liseli öğrencilerin şiir dinletisi ile devam etti.

        (ELF-Y)

        17.03.2017 14:14:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler