Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beyşehir'den milli istihdama destek

        (Fotoğraflı)

        Ali Rıza Önses

        KONYA (İHA) - Konya'nın Beyşehir ilçesinde iş dünyasına yönelik olarak 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

        Beyşehir Ticaret Odası (BTO) tarafından Konukevi'nde gerçekleştirilen toplantıya Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Konya İl Müdürü Emrah Keleş, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Beyşehir Merkez Müdürü Mevlüt Büyükyılmaz, Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül, kurum müdürleri, oda üyeleri, iş dünyasının temsilcileri katıldı. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, toplantıda yaptığı konuşmada, Beyşehir Belediyesi olarak da milli istihdama katkı sunma konusuna büyük önem verdiklerini söyledi. Göreve geldiklerinde Beyşehir Organize Sanayi Bölgesindeki fabrika sayısına dikkat çeken, bugünle karşılaştırıldığında organize sanayisinde en az dört kat artan bir fabrika sayısına ulaştıklarını anlatan Özaltun, bunun da ilçedeki istihdamın artırılmasına önemli katkılar sağladığını dile getirdi. Ancak, istihdamın daha çok artması için mevcutların da yeterli olmayacağını ve ilçenin özellikle bölge dışından yeni yatırımcılara ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Özaltun, bunun için zaman zaman yaptıkları ilçe dışı gezi programlarında gurbetçi iş adamı hemşehrileriyle biraraya gelerek ilçeye yatırım yapmaları çağrısında bulunduklarını, bunun için Beyşehir olarak her türlü destek ve katkıyı sunmaya hazır olduklarını dile getirdiklerini söyledi. Beyşehir'in bazı önemli dinamiklerine de vurgu yapan Özaltun, sanayi, turizm ve ilçedeki inşaat sektörünün son yıllarda çok büyük bir ivme kazandığını, bundan dolayı bu sektörde faaliyet gösteren işadamlarıyla gurur duyduklarını da belirtti.

        Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner de, Beyşehir'in silah, mermer ve tekstil başta olmak üzere birçok sektörde istihdama önemli katkılar sağladığına dikkat çekerek, bu anlamda istihdam sağlayan herkese müteşekkir olduklarını söyledi. Beyşehir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığıyla ilçede yardım ve katkıda bulundukları bin 500 kişinin olduğunu belirten Şahiner, "Bu istihdamı sağlamakla sizler de bizlerin yükünü azaltıyorsunuz, insanlara ekmek veriyorsunuz. İstihdam gerçekten çok zor bir konu. Bu anlamda sizlere teşekkür ediyoruz. Bu konuda, Beyşehir'in ilçe dışında, ülkemizin muhtelif yerlerinde müthiş bir potansiyeli var. Bunu da harekete geçirerek biz bu istihdama katkı konusunu daha da üst noktalara çıkarabiliriz. Bu anlamda sizlerden de katkı bekliyoruz. Bizler de ne gerekiyorsa yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.

        Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlatmış olduğu çalışma hayatında milli seferberlik projesinin ülke için çok önemli olduğunu vurguladı. Bu projenin işsizlik sorununu büyük ölçüde düşüreceğini ve istihdamı artıracağını düşündüğünü dile getiren Gül, "Yaklaşık bir milyon kişiye istihdam sağlaması düşünülen bu projede, iş dünyasına, siz değerli üyelerimize, cumhurbaşkanımızın da ekonomi şurasında söylediği gibi büyük iş düşüyor. İmkanı olan tüm işverenlerimizin kendilerine de fayda sağlayacak bu programda, en az bir kişiyi istihdam ederek, ilçemizde yaşanan işsizlik sorununa büyük katkı sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından İşkur İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Milli İstihdam Seferberliği' ile ilgili sunum gerçekleştirildi.

        (ARÖ-FM-Y)

        17.03.2017 14:25:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler