Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Prof. Dr. Alpaslan Işıklı'nın anısı Çankaya'da yaşayacak

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Çankaya Belediyesi, Prof. Dr. Alpaslan Işıklı Parkı'nın ve büstünün açılışını gerçekleştirdi.

        Park açılışına Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Alpaslan Işıklı'nın eşi Zerrin Işıklı, CHP Çankaya İlçe Teşkilatı yönetimi, Tüm Öğretim Elemanları Derneği (TÜMÖD) Başkanı Prof. Dr. Recep Akdur, Mülkiyeliler Birliği Genel Başkanı Erdal Eren, çok sayıda sivil toplum kuruluşu başkanı ve vatandaş katıldı. Prof. Dr. Alpaslan Işıklı'nın büstünün yerleştirildiği parkın açılışında konuşan Başkan Taşdelen, "Mülkiyeli olarak kıvanç duyuyorum" ifadesini kullandı. Işıklı'nın Mülkiyede sevilen, sayılan bir hoca olduğunu ifade eden Taşdelen, şunları kaydetti:

        "Işıklı Hocamız, Türkiye'de emek mücadelesi ve örgütlenmesi alanına büyük katkı sunmuş bir aydındır. Ne kadar haklı olduğu da son dönemde ortaya çıktı. Siyasal Bilgiler Fakültesinde büyük bir kıyım yaşandı. Çok değerli hocalarımız okullarından uzaklaştırıldı. Mülkiye bunu çeker, tarihi boyunca da bunu çekmiştir. Çünkü doğruyu söyleyeni, yüreğinde halk sevgisi olanı bu ülkede mücadele bekler. O nedenle Alpaslan Hocamızın büstüyle birlikte adının Çankaya'da yaşayacak olması beni, öncelikle Mülkiyeli olarak ve belediye başkanı olarak gururlandırmıştır."

        "Çankaya Mustafa Kemal Atatürk'ün ilçesidir"

        Çankaya'da hizmet atağının Haziran ayına kadar yoğun bir tempoda devam edeceğini vurgulayan Taşdelen, Çankaya Belediyesinin bu hizmet atağının Türkiye'deki ilçe belediyeleri arasında birinci sırada olduğunu, birçok büyükşehir belediyesinden de önde olduğunu söyledi. Taşdelen, belediyenin bu başarısında rolü olan Belediye Meclis üyelerine, muhtarlara ve tüm çalışanlarına teşekkür etti. Çankaya Belediyesi olarak iki büyük sorumlulukları olduğunun altını çizen Taşdelen, "Belediyecilik sosyal demokratların işidir, öncelikle bunu kanıtlıyoruz. Diğeri ise Çankaya Mustafa Kemal Atatürk'ün ilçesidir. Ona layık olmak için bu kadar çok çalışıyoruz, daha da çok çalışacağız" şeklinde konuştu.

        Prof. Dr. Alpaslan Işıklı'nın eşi Zerrin Işıklı da, gururlu olduğunu dile getirerek, "Alpaslan'ın hala yaşadığını görmek, dostlarının arasında olduğunu bilmek büyük bir sevinç ve onur kaynağı. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.

        Konuşmaların ardından Heykeltıraş Azimet Karaman tarafından yapılan büstün açılışı gerçekleştirildi. Öveçler semtinde 3 bin 545 metrekare alan üzerine yapılan parkın bin 239 metrekarelik yeşil alanı bulunuyor. Koşu yolu ve fitness alanları, futbol sahası ve çocuk oyun alanı ile semt sakinlerinin uğrak noktası olan parkta ayrıca engelli, çocuklar ve yaşlılar da düşünülerek engelsiz fitness ve oyun alanları yer alıyor.

        (GNC-CC-Y)

        17.03.2017 15:33:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler