Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat:

        - "Çanakkale Zaferi, eşsiz bir kahramanlık destanıdır"

        (Fotoğraflı)

        MALATYA (İHA) - Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Gününü kutlayarak, "Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını ve bağımsızlığımızı korumak için bir milletin gücünü dünyaya duyuran eşsiz bir kahramanlık destanıdır" dedi.

        Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Çanakkale Zaferinin vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtı olduğunu belirterek, "Tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen, vatan topraklarını nasıl savunduğunu göstermesi bakımından tarihi bir öneme sahiptir. Çanakkale Zaferi, tarih boyunca büyük mücadeleler veren, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmeyen aziz milletimizin, kahramanlıklarla dolu şanlı tarihimizin şerefli sayfalarında yerini almıştır. Çanakkale'de kazanılan zaferle ortaya konulan mücadele, birlik, beraberlik, sarsılmaz vatan sevgisi milletimizi nihai zafere ulaşmıştır. Yaklaşık bir asır önce, sahip oldukları askeri ve teknolojik güce güvenerek ülkemizi işgal etmeye kalkışan batılı devletler, milletimizin iman gücü karşısında asla unutamayacakları tarihi bir ders almışlardır. Dönemin en güçlü devletlerine karşı destansı bir mücadele sonrasında kazandığımız Çanakkale Zaferinin, 102'inci yıl dönümünü kutlamanın millet olarak gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Vatan topraklarını korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz, devletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar milletimizin gönlünde yaşamaya devam edecektir. Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal topraklara aynı şuurla sahip çıkarak, korumak ve bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir. Aziz şehitlerimizin temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitler Günü vesilesiyle, bu güzel vatanımız için canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle yad ediyorum" dedi.

        Başkan Polat, mesajında, belediye olarak Çanakkale'ye bu yıl bin kişinin götürüleceğini ifade ederek, "Yeşilyurt Belediyesi olarak tarihimize altın harflerle yazılan Çanakkale Savaşlarının yaşandığı tarihi mekanların yakından incelenmesi için 2016 yılında 500 kişi götürerek gezi ve inceleme imkanı sağlanmıştı. Bu yılda bin kişinin katılımıyla Mayıs ayı içerisinde 20 ayrı kafile şeklinde gerçekleşecek geziye katılacak hemşehrilerimiz Çanakkale Şehitliği, Seyit Onbaşı, Gelibolu Yarımadası, Conkbayırı, Kanlı Sırt gibi büyük kahramanlıkların yaşandığı tarihi mekanları ziyaret edecekler" diye konuştu.

        (BT-SD-Y)

        17.03.2017 16:02:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler