Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öğretim Görevlisi Subaşı finale kaldı

        (Fotoğraflı)

        Vahit Olcay

        BİTLİS (İHA) - Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Tatvan Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Oktay Subaşı, "Vahşi Atlar" adlı fotoğrafıyla dünyanın en büyük fotoğraf yarışması olan '2017 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri'nde finale kaldı.

        182 ülkeden gönderilen 105 bin 692 görüntü arasından seçilen bu fotoğrafı Eylül 2016'da Kayseri'ye giderken çektiğini ifade eden Öğretim Görevlisi Oktay Subaşı, Sony Dünya Fotoğraf Ödüllerine katılmanın kendisi için büyük bir deneyim ve onur olduğunu belirtti. Subaşı, "Erciyes Dağında, kalabalık gruplar halinde yaşayan yaşlı atlar, dağın eteklerine inerler. Kimi zaman, atlara çobanlar da eşlik eder. Atların koştuğu sırada ortaya çıkan toz bulutları ve ters ışığın görüntüsü, eşsiz enstantaneler sunuyor. Arka ışık ve toz bulutu, fotoğraf çekim tarzının birer parçası. Değişen ışık koşullarının yanı sıra, atların sürekli olarak hareket etmesi de ayarları hızla değiştirmemi gerektirdi; bu zor olabiliyor, ama sonuçları da bir o kadar tatmin edici. Fotoğraflarımın ödüllere dâhil edilmesi, daha da geniş kitlelere ulaşmama imkân vererek daha da iyi fotoğraflar çekmem için beni motive edecek" dedi.

        Finale kalan fotoğrafçılar, bundan sonra en son Sony dijital görüntüleme ekipmanları kazanmak ve 2017 ödülleri kitabında yer bulabilmek için yarışacak. Kazanan tüm isimlerin 20 Nisan 2017'de Londra'da düzenlenecek törende açıklanacağı belirtildi.

        (VO-MSA-Y)

        17.03.2017 16:18:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler