Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Manisa genelinde kesintisiz su için çalışıyorlar

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - MASKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşlara kesintisiz su temin etmek için yedeklediği içme suyu kolon boruları ile dalgıç tipi elektrik motorlarını ilçelerde kullanılmak üzere göndermeye başladı.

        Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, ihtiyaç duyulan noktalarda kullanılması için elindeki malzemeleri yedekliyor. Bu kapsamda, Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanlığının geçtiğimiz ay kesintisiz su için bünyesine kattığı 20 kilometre kolon borusu ve 700 adet dalgıç tipi elektrik motorları ilçelere dağıtılmaya başlandı. İçme suyu sondajlarında kullanılacak olan borular ilk etapta Alaşehir, Sarıgöl, Kula, Selendi, Salihli, Köprübaşı ve Demirci'ye teslim edildi.

        İçme Suyu Dairesi Başkanlığı'nın 2017 yılı için programına aldığı sondajlarda kullanılacak olan malzemeler aynı zamanda ortaya çıkabilecek arızalarda da vakit kaybetmeden tamirat çalışmalarının başlamasına olanak verecek. Bu sayede vatandaşlara kesintisiz su temin etmek için çalışan MASKİ Genel Müdürlüğü, vakit kaybetmeden vatandaşların taleplerine anında çözüm üretecek. İlçelerde görev yapan MASKİ ekipleri, Manisa merkeze gelip malzeme temin etmek zorunda kalmayacak.

        "Kesintisiz su temini için çalışıyoruz"

        MASKİ Genel Müdürlüğü Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Daire Başkanı Ali Öztozlu, Manisa'nın 17 ilçesinde arıza kaynaklı su kesintilerini en aza indirgemek için çalıştıklarını söyleyerek, "İlimizin su ihtiyacını yer altı suları ile karşılıyoruz. Şu an il genelinde aktif olarak kullandığımız 1318 içme suyu sondajı var. Bu sondajlarda yaşanabilecek herhangi bir arızada ekiplerimizin hızlı bir şekilde müdahale edebilmesi için planlamamızı yaptık. Bu kapsamda, yaklaşan yaz mevsimi öncesinde bünyemize kattığımız dalgıç tip motorlar ve kolon borularını ilçelerimize göndermeye başladık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün'den aldığımız talimatlar sonrasında vatandaşlarımıza kesintisiz su temini ulaştırmak için yürüttüğümüz çalışmalar hız kesmeden devam edecek" dedi.

        (SC-Y)

        17.03.2017 17:05:39 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler