Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tokat'ta referandum çalışmaları

        - AK Parti Tokat Milletvekili Coşkun Çakır:

        -"Referandumda ne çıkarsa çıksın 'evet' çıksa da 'hayır' çıksa da buna saygı duymamız gerekir"

        (Fotoğraflı)

        Nurhan İçmez

        TOKAT (İHA) - AK Parti Tokat Milletvekili Coşkun Çakır, "Referandumda ne çıkarsa çıksın 'evet' çıksa da 'hayır' çıksa da buna saygı duymamız gerekir" dedi.

        Meydan Çarşısı esnafı ile düzenlenen programda AK Parti Tokat Milletvekili Coşkun Çakır, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Bay esnaflarla bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Çakır, bir ay sonra Türkiye'nin referanduma gideceğini altını çizerek,"Referandumda ne çıkarsa çıksın 'evet' çıksa da 'hayır' çıksa da buna saygı duymamız gerekir. Bunu bir siyasetçi olarak bütün samimiyetimle söylüyorum. Ne çıkarsa halkın tercihine, teveccühüne ona saygı duymamız lazım" dedi.

        Parlamentoda iki partinin öncülüğünde anayasada yapılan düzenlemeye halkın kararını vereceğini ifade eden Çakır,"Halkın kanaatinden daha değerli bir şey yok. Halkımız öyle bir hesap yapıyor ki bazen bütün hesapları alt üst ediyor. Halkımız bir kere yanılmış ise ikinciye kesinlikle yanılmıyor. 'Anayasa değişiklikleri normal zamanlarda yapılmaz bunun için mutlaka Allah saklasın savaş, kıtlık, salgın hastalıklar gibi bir toplumu sarsan gelişmeler olduğunda anayasa değişikliği yapılır' dediler. Şimdi ise bunun tam tersi söyleniyor 'Olağan üstü zamandan geçiyoruz ülkemizde darbe girişimi oldu, şehitlerimiz, gazilerimiz oldu yeni yeni kendimize geliyoruz her şey yoluna girsin normalleşsin ondan sonra bir anayasa değişikliği yapalım.' Şimdi bunlardan ikisi birden doğru olamaz. Ya birincisi ya da ikincisi doğrudur. Benim kanaatim olağan zamanlarda da olağan üstü zamanlarda da anayasa değişikliği yapılır. Nihayetinde bu anayasa değişikliğini yapacak olan halkın milletin temsilcileridir. Bu temsil hakkı bunun için verilmiştir" diye konuştu.

        (Nİ-UY-Y-)

        17.03.2017 17:39:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler