Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna Hilvanlı kanaat önderleriyle buluştu

        (Fotoğraflı)

        ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna düzenli olarak gerçekleştirdiği kanaat önderleri toplantısında Hilvanlı kanaat önderleriyle bir araya geldi.

        Şanlıurfa Polisevinde gerçekleşen buluşmada Vali Tuna konuşmasına, 18 Mart Şehitlerini anarak başladı. 100 yıl önce olduğu gibi bugünde İslam coğrafyasının ümidinin Anadolu olduğunu belirterek konuşmasına devam eden Vali Tuna, "Anadolu öyle bir coğrafya ki dünyada başı sıkışan ne kadar insan varsa, özellikle Müslüman milletlerden, burada geliyor. Bizden yardım istiyor, biz de elimizden geldiği, gücümüzün yettiği kadar yardım ediyoruz. Birçok coğrafyadan gelen insanlar bu coğrafyanın renkleriyle barış içerisinde Anadoluda yaşıyor. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak altında büyük bir milletiz. Yüz seneden fazladır bu milleti değişik projelerle, terör örgütleriyle bu coğrafyada zor duruma düşürmeye, zayıflatmaya çalışıyorlar. Ama milletimiz bunların hiç birine itimat etmedi. Hep birlik ve beraberliğini korudu ve barıştan yana oldu" dedi.

        Anadoluda ne kadar farklılıklar olsa da milletin vatan, devlet ve bayrak için bir olabildiğini anımsatarak konuşmasını sürdüren Vali Tuna, "Milli değerlerimiz, ortak tarihimiz, ortak geleceğimiz, ortak vatanımız, dış politikamıza ilişkin konularda kesinlikle devletin arkasında olmalıyız. İnsanımız kendi iradesine ve devletine en son 15 Temmuzda sahip çıkmıştır. Artık bu ülkede yaşayan insanlar doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine eşit, birinci sınıf vatandaştır. Devletin hizmetleri noktasında da kesinlikle bir ayrım yoktur. Bölgemiz genç bir nüfusa sahip. Gençlerimize bu ülkenin ihtiyacı var. Bu ülke bu genç nüfusla birlikte büyüyecek. Çocuklarımız bu ülkeyi daha iyi noktalara getirecek ama bu kendiliğinden olmayacak. Bunun için hepimizin birlikte emek harcaması gerekiyor. Çanakkale şehitlerine olan borcumuzu ödeyebilmeliyiz. Çünkü onlar her türlü işlerini, tüm sevdiklerini bırakıp cephede savaşarak şehit oldu. Onların bıraktığı işi bizim çocuklarımız bilimde, sanayide, teknolojide ülkemizi en ileri noktalara getirebilmek için çalışarak tamamlayacaklar" şeklinde konuştu.

        Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna'nın konuşmasının ardından Hilvan Kaymakamı Eyyüp Özdemir ve Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık da söz alarak Hilvan halkının birlik ve beraberlikten yana gösterdikleri tavırdan dolayı kanaat önderlerine teşekkür etti.

        Yapılan konuşmaların ardından Hilvanlı kanaat önderleri de söz alarak düşüncelerini paylaştı. Hilvan halkının her zaman devletin ve milletin yanında, birlik ve beraberlikten yana olduğunu dile getiren kanaat önderleri, "Milletimiz topyekun Cumhurbaşkanının ve devletinin etrafında toplanmıştır. Türkiye bir olmuş, birlik olmuştur. Bizleri de burada bir araya getirdiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz" dedi.

        Düzenlenen toplantıya Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna'yla birlikte Hilvan Kaymakamı Eyyüp Özdemir, Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, Hilvanlı muhtarlar ve kanaat önderleri katıldı.

        (Şİ-SD-Y)

        17.03.2017 21:25:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler